2024. április 24. 22:24
KezdőlapMotoGPIsmét belerúgott Rossiba a nagyközönség véleményével nem törődő Marc Márquez

Ismét belerúgott Rossiba a nagyközönség véleményével nem törődő Marc Márquez

Marc Márquez továbbra is médiakörúton van az előszezon kezdete előtt. A katalán versenyző legutóbbi állomása a „Viajando con Chester” című műsor volt, ahol a nyolcszoros világbajnok egy terjedelmes interjút adott, amelyben beszélt a rajongói számára már ismert témákról: műtétjétől kezdve a Valentino Rossival való kapcsolatáig.

Ha van valami, ami Marc Márquezt egész sportolói pályafutása során jellemezte, az a tehetsége mellett az örökös mosolya. A mosoly még mindig ott van, különösen akkor, amikor nyer, de most már más érzések is vannak, amelyek egészen a közelmúltig ismeretlenek voltak a Honda versenyzője számára:

„Mosolyogtam, de ez szinte muszájból volt. Amikor megnyertem a versenyeket, sírtam, nem mosolyogtam. Furcsa volt. Most azonban újra képes vagyok rá.”

„Mielőtt az utolsó műtétet elvégezték volna a karomon, 29 évesen a visszavonulás lehetősége is megfordult a fejemben. Most már jól vagyok, nincs fájdalom. Illetve, ha visszavonulok, mit csinálok? Unatkozom. Nem szenvedélyem a tengerpartra járás vagy a világ körüli utazás, ez nem jelent számomra semmit. Jelenleg nem. Most a szenvedélyem a motorozás (…). Adrenalinfüggő vagyok, szeretek a határon menni. Szeretem boldognak látni a szurkolóimat, amikor nyerek, ez az én doppingom, ami függővé tesz.”

Természetesen ─ ha már Sepang  ─  szóba került Valentino Rossival való kapcsolata is, amely a 2015-ös események után megromlott. Márquez nem titkolja, hogy gyerekként két példaképe volt, Pedrosa és Valentino Rossi, de ez az eset mindent megváltoztatott.

„Én 22 éves voltam, ő pedig vagy 10 évvel volt idősebb. Megvolt a tapasztalata. Megérkeztünk a malajziai sajtótájékoztatóra, és nyilvánosan támadott engem, ez a tisztelet hiánya. Nem nekem kellett elővennem, hogy beszéljük meg, hanem ő esett nekem. Sokkot kaptam, nem tudtam, hogyan reagáljak. Azt hiszem, ez megfélemlítés volt. Nem véletlenül vesztette el a türelmét, de az nem járja, hogy egy versenyzőt a pálya szélére kényszerítesz, ránézel, és meglököd a lábaddal. Ez szándékos.”

„Malajzia után beszéltünk, de Argentína után már nem. Hogy helyrehozzuk? Egyikünk sem igényli ezt. Korábban próbálkoztam, de elengedtem, nem kell mindenkivel barátkoznom.”

Ha van valami közös Rossiban és Márquezben, akkor az a jellemük; mindketten a MotoGP-paddock két legkiemelkedőbb alakjai voltak az elmúlt két évtizedben, és ezt a pályán és azon kívül is bizonyították. Manapság azonban a spanyol versenyző úgy véli, hogy egyre több sportoló rejtegeti valódi természetét, hogy ne érje nyilvános támadás, és ennek első számú okaként egyenesen a közösségi médiát jelöli meg.

„Húsz évvel ezelőtt azt mondtál, amit akartál, és nem tudtad, hogy az emberek mit gondolnak, nem kaptad meg az észrevételeiket, olvastad az újságot, és ennyi. Most mondasz valamit, és azonnal eljut a közösségi hálózatokra. Sz*rok-e arra, hogy mit mondanak rólam az emberek? Voltak pillanatok amikor törődtem ezekkel a megnyilvánulásokkal, de most már nem érdekelnek. Van Twitter-fiókom, de nincs a mobilomon. Van egy közösségi menedzserem, én mondom meg neki, hogy mit tehet közzé. Szeretem az Instagramot, de a kommenteket soha nem olvasom el, vagy csak nagyon ritkán. De a Twitter… na az olyan, mint egy hentesüzlet.”