2024. április 19. 08:05
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró szerint ez a két képessége teszi verhetetlenné a Ducatit

Aleix Espargaró szerint ez a két képessége teszi verhetetlenné a Ducatit

Aleix Espargaró, az Aprilia gyári pilótája a sepangi teszt után elmondta, hogy mi az a két szempont, ami miatt jelenleg a Ducati a legjobb motor a rajtrácson, emellett arról is beszélt, hogy saját csapatánál milyen munkálatok folynak.

„Két dolog van, ami verhetetlenné teszi a Ducatit. Az egyik, hogy szerintem még mindig nekik van a legjobb motorjuk. Ugyan nem nagy a különbség, de az a kicsi is elég, hogy előnyben legyen a többi gyártóval szemben. A másik pedig az, hogy szuperül meg tudják állítani a motort. Őrület, ahogy ezt csinálják. Az Aprilián úgy érzem, hogy csak az első kerékkel állítom meg a motort. Amikor ők fékeznek, látszik, hogy a hátsó kereket is használják a lassításhoz. Az első versenyző, aki ezt megtette, Dovizioso volt öt vagy hat évvel ezelőtt. Őrület, hogy milyen könnyű nekik ezt megtenni, és milyen könnyen gyorsulnak fel utána.”

„Ezt kielemeztük, és vasárnap kipróbáltam egy másik beállítást, hogy a fékezési fázisban nagyobb terhelést helyezzek a hátsó gumira. Bevált, mert ezzel a beállítással futottam a leggyorsabb körömet. Ez azonban nem elég. Remélhetőleg fel tudunk zárkózni, még van néhány aerodinamikai megoldás, amit tesztelnünk kell Portimãóra.”

„Sokszor mondtam Romano Albesianónak (az Aprilia technikai igazgatójának), hogy számomra az Aprilia futóműve a legjobb a világon. Van egy adatmérnökünk, aki videókat készített a pályán, melyekből látszik, hogy egyetlen más versenyző sem gyorsabb nálam a kanyar közepén. Dolgozunk ezen az aspektuson, és próbálunk több súlyt helyezni hátra, valamint a motor fordulatszám-görbéjén is változtatni egy kicsit. Nem könnyű, de dolgozunk rajta.” – idézte Aleix Espargarót a SPEEDWEEK.com.