2024. április 20. 02:27
KezdőlapMotoGPPol Espargaró nem tesztel Portimãóban, egész más szándékkal érkezik a pályára

Pol Espargaró nem tesztel Portimãóban, egész más szándékkal érkezik a pályára

Pol Espargaró a szezon első versenyére szeretne felkészülni a portimãói teszten. A GASGAS gyári versenyzője dicsérte a Dani Pedrosa és Jonas Folger munkáját a csapatnál.

A március 10. és 12. közötti portimãói teszt lesz a MotoGP-pilóták főpróbája a szezonnyitó (március 24-26.) előtt. Az új GASGAS Factory Racing Tech3 csapat számára ez az utolsó lehetőség, hogy felkészüljenek a MotoGP-s debütálásra.

Pol Espargaró, mint a csapat élharcosa, ezért a tesztelés középpontjába a finomhangolást helyezi, részletekbe is merült a SPEEDWEEK.com-on:

„Portimãóban nem fogunk sok dolgot tesztelni, leszámítva néhány új burkolatot, vázelemet, lengőkart vagy aerodinamikai alkatrészt. Portimão nem a megfelelő hely arra, hogy ezeket a dolgokat kipróbáljuk. A két nap inkább arról fog szólni, hogy megtaláljuk a motor jó beállításait. Ha ez megvan, akkor majd aggódhatunk a gyorsaság miatt, addig felesleges.”

Espargaró 2023-ban tér vissza az RC16-ra, miután két évet töltött a Honda gyári csapatánál, és dicsérte az osztrák gyár fejlődését.

„A motor alapja ugyanaz, mint akkor volt, de sokat fejlődött, egyértelműen gyorsabb lett. Mind a mérnökök, mind Dani, Jonas és Mika tesztpilótaként szuper munkát végeztek. Annyira egyértelmű volt a fejlődés, hogy mind a négy versenyző ugyanazokat az alkatrészeket találta jónak. Dani először azokat az alkatrészeket választotta, amelyek jól működtek, és mindenki egyetértett vele. Pozitívum, hogy a különböző vezetési stílusok ellenére mindannyian nagyjából ugyanazokat a döntéseket hoztuk.”