2024. március 28. 10:24
KezdőlapMotoGPEzzel a motorral menne a győzelemért az LCR Honda 2023-ban

Ezzel a motorral menne a győzelemért az LCR Honda 2023-ban

Ma az LCR Hondán volt a sor, hogy lerántsa a leplet 2023-as versenygépeiről. Először Álex Rins, majd Takaaki Nakagami mutatta be idei motorfestését.

Az LCR Honda csapata 2006 óta képviselteti magát a királykategóriában. Voltak megvillanásai, de az igazán kiemelkedő eredmény számukra még várat magára. Legjobb világbajnoki helyezésük a 7. pozíció volt Stefan Bradl és Cal Crutchlow révén. Eddigi legsikeresebb versenyzőjük Cal Crutchlow volt, aki 3 alkalommal ünnepelhetett a dobogó legfelső fokán az LCR alakulatával. További 15 alkalommal állhattak fel versenyzőik a pódiumra, többek között Casey Stoner, Stefan Bradl és természetesen Cal Crutchlow.

Az idei esztendőt Álex Márquez távozása után a Suzukitól érkező Álex Rinsszel és a japánok által továbbra is töretlen bizalommal bíró Takaaki Nakagamival kezdik el. Az, hogy a Honda gyengélkedése mennyire fogja befolyásolni az ő teljesítményüket is, ki fog derülni a rövidesen kezdődő szezonban. Mindenesetre a páros ígéretes fejlődést mutatott a sepangi teszt három napja alatt, és remélik, hogy a  hétvégi a portimãói teszten ezt tudják folytatni.

A hetedik szezonját kezdő Rins bizakodó a Honda berkein belül folyó változásokkal kapcsolatban és Lucio Cecchinello bizalmát is élvezi. Bár szatellitcsapatról beszélünk, a spanyol versenyző gyári motoron fog ülni. Céljuk egyértelműen az, hogy megszakadjon az alakulatnál 2018 óta tartó nyeretlenségi sorozat.

Lucio Cecchinello figyelmeztette új versenyzőjét ─ ez nem egy gyári csapat

 

A csapatbemutató

A mai napon bemutatták a 2023-as motorokat, először Rins, majd Nakagami rántotta le a leplet versenygépéről. AZ LCR Honda a korábbi évekhez hasonlóan 2 részletben tartotta a bemutatót, melynek apropója az eltérő szponzorációs háttér.

Álex Rins

Álex Rins vicces oldalról közelítette meg a bemutatót, ahol az alvó Rinsnek rémálma volt, amikor a HRC csapatfőnöke, Alberto Puig álruhában egy halom dobozt szállított neki, benne egy üzenettel: „Van egy ki tennivaló. Viszlát holnap.” Egy vastag használati utasítást is mellékeltek a spanyolnak, hogy gyorsan összeszerelje a saját RCV-jét, mielőtt Lucio Cecchinello hívása felébresztette volna, hogy jöjjön és nézze meg az új motorját. „Az az álmom, hogy világbajnok legyek. Ez a hetedik szezonom a MotoGP-ben. Minden évben tanulok valami újat… Munkával és elszántsággal vágok neki 2023-nak.”

Videó Álex Rins bemutatójáról:

Íme Álex Rins motorja:

Takaaki Nakagami

Nakagami 2018-ban debütált a királykategóriában, azóta az LCR Honda csapatának színeiben versenyez. Legjobb helyezése a világbajnoki 10. pozíció volt, legnagyobb eredménye egy 2020-ban megszerzett rajtelsőség.