2024. április 20. 06:13
KezdőlapMotoGPLucio Cecchinello figyelmeztette új versenyzőjét ─ ez nem egy gyári csapat

Lucio Cecchinello figyelmeztette új versenyzőjét ─ ez nem egy gyári csapat

Az LCR Honda 2018 óta nem nyert MotoGP-futamot. Ez Álex Rinsszel 2023-ban megváltozhat. „Már egy sprintversenyen elért siker is nagyszerű lenne” – mondta Lucio Cecchinello csapatfőnök.

Lucio Cecchinello csapatának a 2022-es MotoGP-világbajnokságban Álex Márquezzel és Takaaki Nakagamival nem sikerült a 17. és 18. helynél előrébb végezni. A 2023-as szezonra a spanyol helyére honfitársa, Álex Rins került. A 2020-as szezon után a Repsol-Hondától érkező Álex Márquezzel az LCR csapat az elmúlt években már adott menedéket egy gyári csapatból érkező versenyzőnek. A kétszeres világbajnok akkor többször is panaszkodott arra, hogy az LCR-nél kevesebb technikai személyzet foglalkozik az igényeivel, mint a Repsolnál.

„Természetesen megbeszéltük Rinsszel, hogy az előző gyártójánál eltöltött hat év alatt hozzászokott a gyári csapat előnyeihez” – mondta Lucio Cecchinello a SPEEDWEEK.com-nak.

„Most egy szatellitcsapatban versenyez, bár gyári motorral. elég tisztességes és intelligens ahhoz, hogy megértse, hogy most más helyzetbe került, de ez nem jelenti azt, hogy nem teszünk meg mindent annak érdekében, hogy támogassuk őt. Talán már látta, hogy kétszer annyi órát dolgozunk, mint mások, ráadásul 2022-ben javítottunk a struktúráinkon. Beefy Bourguignon mostantól mindkét versenyző technikai igazgatójaként tevékenykedik. Ez mindenképpen sokkal erősebb struktúrát ad nekünk a bokszban, így közelebb érzem magunkat a gyári csapathoz.”

Vajon Álex Rins, aki tavaly az utolsó három futamból kettőt megnyert a Suzukival, újra harcba szállhat a győzelmekért az LCR-nél?

„Természetesen az egyik célunk, hogy ismét versenyeket nyerjünk, még egy sprintversenyen elért siker is nagyszerű lenne. Mindenképpen van esélyünk, mert 21 sprint és 21 teljes távú versenyünk lesz. A meteorológiai körülmények is a kezünkre játszhatnak néha. Mindenképpen arra összpontosítunk, hogy újra az első helyek valamelyikén végezzünk.”