2024. április 26. 19:51
KezdőlapMotoGPRins nem is lehetne bizakodóbb a Honda berkein belül folyó változásoktól

Rins nem is lehetne bizakodóbb a Honda berkein belül folyó változásoktól

A HRC hivatalosan is bejelentette Ken Kawauchi érkezését a MotoGP-projekt technikai igazgatójaként. Az LCR Honda csapat újonca, Álex Rins nem is lehetne boldogabb, hogy a Suzuki korábbi technikai igazgatóját szerződtették.

Korábban még pletyka volt, de azóta a Repsol Honda csapatfőnöke, Alberto Puig megerősítette, hogy Ken Kawauchi, aki az elmúlt tíz évben a Suzuki gyári csapatának technikai vezetőjeként dolgozott, a Honda Racing Corporation (HRC) MotoGP projektjét fogja erősíteni 2023-tól.

A japán a technikai igazgatói posztot veszi át, és ezzel Takeo Yokoyama helyét, aki 2016 óta a MotoGP-technológiáért felel a HRC-nél. A szakember Japánban fiatal mérnököket képez majd, míg utódja a Honda RC213V 2023-as változatának fejlesztésére koncentrál.

Kawauchi az elmúlt években meghatározó szerepet játszott a Suzuki GSX-RR fejlesztésében. A japán gyártó, amely a 2022-es szezon után visszavonult a MotoGP-től, 2020-ban Joan Mirrel világbajnoki címet ünnepelhetett. Tavaly Álex Rins volt az, aki a szezonban két győzelmet is szállított a Suzukinak – Phillip Islanden és Valenciában.

A 27 éves spanyol a Suzuki visszavonulása után váltott az LCR Honda csapathoz. A versenyző nagyon örül Kawauchi érkezésének, ahogy azt a közösségi médiában kifejtette: „Nagyon örülök neki! Ken kulcsfigurája volt a Suzuki sikereinek, ő fejlesztette a motort és gondoskodott arról, hogy az utolsó körig versenyképes legyen. Ezért is nagyszerű, hogy most egy új kihívást vállal velünk.”

Kawauchi a napokban kezdi a munkát a HRC színeiben, a Superbike-világbajnokság tesztjének részeként Jerezben, ahol a HRC tesztpilótája, Stefan Bradl is jelen van.