2024. április 19. 16:53
KezdőlapMotoGPA Tech3 csapat tulajdonosa elmondta, miért látja győzelemre esélyesnek versenyzőjét

A Tech3 csapat tulajdonosa elmondta, miért látja győzelemre esélyesnek versenyzőjét

„Pol megszállottan várja, hogy végre megnyerje első MotoGP-futamát. Jó lenne, ha a Tech3-mal mi is hozzájárulhatnánk ehhez” magyarázta Hervé Poncharal, a GASGAS csapatfőnöke.

A KTM csapatának az elmúlt két évben kijutott a csalódásokból Danilo Petrucci és Iker Lecuona, majd Remy Gardner és Raúl Fernández révén, de a Tech3 csapat tulajdonosa, Hervé Poncharal ragaszkodik ahhoz, hogy a Munderfingből kapott „technikai támogatás” sosem hagyott kívánnivalót maga után. Tudja, hogy Pol Espargaróval most egy olyan versenyzőt vett a szárnyai alá, aki 2018 és 2020 között már két pole pozíciót és hat dobogós helyezést szerzett a KTM-nek.

Hervé Poncharal alakulata 2001-től (Jacque-kal és Nakanóval) 2018 végéig (Zarcóval és Syahrinnal) egyik Yamaha-évében sem nyert futamot a királykategóriában, ez a bravúr csak 2020-ban sikerült Miguel Oliveira révén a KTM-mel.

„Ezt a vereségsorozatot 2019-ben Spielbergben fejeztük be Miguellel” – jegyezte meg a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában a francia.

„Akkor tényleg fellélegeztünk, mert már azt hittük, hogy ez soha nem fog megtörténni. Korábban is elértünk néhány második helyet, de gyakran a másodpercek töredékei miatt nem sikerült megszereznünk az első MotoGP-győzelmünket, még Johann Zarco révén sem. Aztán végre megtört a jég.”

Lehullt a lepel a MotoGP-újonc csapatról is – egy újabb vörös motorral bővült a rajtrács (GALÉRIA)

„Most Pol Espargaróval már van egy olyan versenyzőnk, aki építhet ezekre a sikerekre. Egyértelmű célja, hogy végre MotoGP-futamot nyerjen. Ez a bizonyos megszállottság talán már gyökeret is vert az elméjébe. Arról álmodom, hogy a következő MotoGP-győzelmünk Pol Espargaróval történik majd. Hihetetlen érzés lenne számunkra, ha mi is hozzájárulhatnánk ehhez valamivel, a GASGAS márkának, Stefan Pierernek, Hubert Trunkenpolznak, Pit Beirernek és így tovább.”

„Pol három évig volt velünk a Yamahánál, aztán négy évig a KTM-nél, majd két évig a HRC-nél, anélkül, hogy egy versenyt is nyert volna. Ha most megtehetné velünk, az egy életre szóló élmény lenne, majdnem olyan szép, mint az első MotoGP-győzelmünk Miguellel 2020-ban. Tudom, milyen sokat jelentene ez Polnak. Annyira lelkes, annyira motivált, annyira kedves a csapattal, annyira bízik a motorban és az egész GASGAS csomagban. Szóval remélem, hogy valami jót tudunk összehozni.”

„Egy MotoGP-futamot megnyerni kivételes teljesítmény, de ha megnézzük a történelmet: Aleix Espargaró két évvel idősebb Polnál, tavaly nyerte meg első MotoGP-futamát. Szóval bármi lehetséges!”