2024. április 27. 01:42
KezdőlapMotoGPMarc Márquez az ájulás szélén állt, azonnal kórházba kellett szállítani

Marc Márquez az ájulás szélén állt, azonnal kórházba kellett szállítani

Marc Márquez figyelemre méltó történetet mesélt arról, hogyan „roppant meg” a csont a karjában egy kutyasétáltatás előtt.

A történetet az ALL IN című dokumentumsorozatában mesélte el, ahol a sérüléssel való küzdelmét, a karrierjét megmentő műtétjét és a felépülését mutatja be megrázó részletességgel.

Az incidens a következőképpen történt:

„Hétfő reggel fél nyolc volt. Minden nap éhgyomorra sétáltatom a kutyákat 45 percig. Kinyitottam egy tolóajtót és éreztem egy reccsenést. Megnéztem, és egy púp volt a karomon. Felébresztettem a fizioterapeutámat, Carlos J. Garciát és az öcsémet. Ekkor kezdtem el szédülni. Lefeküdtem az ágyra, Carlos pedig megvizsgált.”

„Azt mondtam: ‘Kétlem, hogy eltörött a fém implantátum’. Megfogta a csontomat, és újabb reccsenés következett. Elsápadt és azt mondta: ‘Gyerünk’. Egyenesen a kórházba mentünk.”

A Repsol Honda versenyzője a kettős látás okozta tapasztalatairól is mesélt:

„Ha az egyik szememet letakartam, tökéletesen láttam, de amikor mindkét szemem nyitva volt, volt egy kis eltérés. Nem is tudom, egy fok. Egy fok, ami távollátásnál csak még érezhetőbb volt.”

Márquez reméli, hogy a fizikai traumák legrosszabbja már a háta mögött van, és ha a Honda képes lesz egy jobb motort szállítani, mint a tavalyi szezonban, akkor harcba szállhat a hetedik királykategóriás bajnoki címéért.