2023. március 22. 00:48
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPA teszten verhetetlen volt, de mégis óvatosságra int a regnáló bajnok

A teszten verhetetlen volt, de mégis óvatosságra int a regnáló bajnok

Francesco Bagnaia a világbajnoki cím elnyerése után sikeres előszezonon van túl. Portimãóban a hivatalos körrekordnál is jobb időt ért el, de ennek ellenére óvatosságra int a szezont illetően.

2021-ben Francesco Bagnaia a kvalifikáción felállította a jelenleg is hivatalos körrekordot Portimãóban 1:38,725-es idejével. A portugál tesztet 1:37,968-as idővel fejezte be, ami 0,757 másodperccel jobb, mint az általa futott rekord.

A regnáló világbajnok a sprintfutam-szimuláción is a rekordidőn belül teljesítette körét, így számított arra, hogy bemehet 1:38 alá. „Hogy őszinte legyek, a sprintszimuláción elért 1:38,1 után elég biztos voltam benne, hogy 1:37-es időt fogok elérni az időtámadásnál. De délután a körülmények egy kicsit rosszabbak voltak, mint délelőtt a szél és a hőmérséklet miatt. Azonban volt időm kétszer is nekiugrani az időtámadásnak. Az első alkalommal megértettem a helyzetet, aztán a második alkalommal máshogy közelítettem meg a szituációt. Enea például csak egyszer próbálkozott, a második kísérletnél biztosan közel került volna hozzám. Szóval nem, nem lepett meg, mert reggel teli tankkal teljesítettem az 1:38.1-es időt, de igen, elégedett voltam az 1:37-el.”

Francesco Bagnaia optimistán vághat neki a szezonnak az előszezoni teszteket követően, azonban tudja, hogy ez nem ad teljes képet, így óvatosságra int az eredményeket illetően. „Az a helyzet, hogy a tesztelés egy dolog, a versenyhétvége egy másik. Szóval meg kell várnunk a nagydíjat. De nyilvánvaló, hogy az elvégzett munka jó szinte emelt minket. Nagyon elégedett vagyok mindennel, elégedett vagyok a sprintszimulációval és az időmérővel. De ezt a versenyhétvége igazolja majd.”

A sprintfutam mellett a guminyomás szigorúbb ellenőrzése is újdonságot jelent a 2023-as szezonban, de a Ducatinál ezt is figyelembe vették a tesztek során. „Minden tesztkörön úgy dolgoztunk, mintha a guminyomásra vonatkozó szabály lenne érvényben. Ez egy kicsit más és egy kicsit kockázatosabb. Ha valaki előtted halad, akkor veszélyesebbé válik. De ha ez lesz, akkor felkészültünk. Ha nem ez lesz, akkor pedig mindenki biztonsága érdekében jobb lesz. Mindenesetre elmondhatjuk, hogy 100 százalékosan készen állunk a szezonkezdésre.”

Az szezon egyértelmű favoritjának kiáltották ki a regnáló bajnokot. Azonban az olasz versenyző óvatosan bánik ezzel is. „Nem szeretem, amikor egy teszt után azt mondják, hogy ’Ő a favorit’. Nem tudhatod, hogy egy versenyző milyen gumikat használt, vagy hogy min dolgozott… Marc Márquez például nem az időtámadásra ment. Egy dolog biztos: ha holnap rendeznék a versenyt, készen állnánk arra, hogy a győzelemért harcoljunk. Ez egyértelmű. De úgy gondolom, hogy több pilóta versenyképes, ha az első helyekért való küzdelemről van szó.”