2024. március 29. 01:03
KezdőlapMotoGPNem minden az, aminek látszik? Álex Márquez kikotyogta testvére titkos fegyverét

Nem minden az, aminek látszik? Álex Márquez kikotyogta testvére titkos fegyverét

Álex Márquez szinte ragyogott a kétnapos portimãói teszten, lenyűgözve még testvérét, Marcot is. Vasárnap a spanyol az első bukását jegyezte a Gresini Ducatival, de ezt is nagyon pozitívnak nevezte.

A Hondával eltöltött három frusztráló év után Álex Márquez idén kivirágozni látszik, miután a Gresini Ducati csapathoz igazolt. A spanyol már a sepangi teszten is bejutott a top10-be a kilencedik helyen, míg a kétnapos IRTA-teszten eggyel jobb eredményt ért el.

A 26 éves versenyző a szombati negyedik hely után vasárnap is folyamatosan az első ötben maradt, 1:38.402-es időt motorozott, ami mindössze 0,434 másodperccel maradt el a világbajnok Pecco Bagnaia legjobbjától. Márquez 72 kört tett meg a 4592 kilométeres dimbes-dombos pályán a tesztelés utolsó napján, és ezt követően így összegzett.

„Nagyon élvezem a Ducatival töltött időt, mindkét nap rendkívül pozitívan alakult” – idézi Márquezt a SPEEDWEEK.com.

A Ducati versenyzőjének vasárnapja azonban nem ment teljesen zökkenőmentesen, hiszen kétszer is a kavicságyba juttatta GP22-esét.

„Ez volt az első bukásom a Ducatival, ami nagyon pozitív volt, mert addig azt hittem, hogy bármi lehetséges a motorral. A baleset hatására jobban megismertem a határokat.”

Míg az első bukásnál hibázott az ideális ív megválasztásában, Márquez a második incidenst nem is minősítette bukásnak: „Szélesre vettem az 1-es kanyart, és amikor vissza akartam jönni, túl nagy dőlésszögben érkeztem. Számomra ez egyáltalán nem volt bukás, mert visszahoztam a motort a bokszba.”

Míg Álex egyre jobban megbarátkozik új versenygépével, addig testvére, Marc Márquez továbbra is küszködik a Repsol Honda hiányosságaival. A Ducati újonca betekintést nyújtott a testvérével folytatott esti eszmecserébe.

„Marc nem mondott sokat, csak annyit, hogy gyors voltam, mindketten fáradtak voltunk. Általánosságban beszéltünk a napról, nem cseréltünk úgy információkat, mint korábban, hiszen már nem egy gyártónál versenyzünk. Még ha a Hondának vannak is problémái, én ismerem Marcot. Egy versenyhétvégén fog még meglepetéseket okozni, mindig elő tud húzni valamit a tarsolyából, ez az ő fegyvere.”