2024. március 29. 02:52
KezdőlapMotoGPA hibáit megbánó Marc Márquez elmondta, mikor jöhet el az az idő,...

A hibáit megbánó Marc Márquez elmondta, mikor jöhet el az az idő, hogy újra beszélő viszonyban legyen Rossival

Marc Márquez elvetette a Valentino Rossival való fegyverszünet reményét, és azzal viccelődött, hogy talán még három évtizedbe is beletelhet, mire újra beszélni fognak.

Rivalizálásukat Marc Márquez új Amazon Prime Video dokumentum-sorozata elevenítette fel, amely a spanyol karrierjének legnagyobb pillanatait veszi sorra a 2023-as MotoGP-szezon kezdete előtt.

Márquez Rossit hibáztatta, amiért 2015-ben Sepangban lerúgta őt a motorjáról, a 2018-ban Argentínában történt ütközésükért vállalta a felelősséget, és az is kiderült, hogy az olasz úgy döntött, nem mondja el a saját verzióját a dokumentumfilmben.

„A vele való csata más intenzitású volt, nagyon nagy horderejű. A mi kapcsolatunkban van előtte és utána fejezet. Talán 20-30 év múlva újra beszélünk majd egymással. Soha ne mondd, hogy soha, de tudom, hogy ez nem holnap fog megtörténni.”

Drasztikus lépésre szánta el magát a Honda Marc Márquez érdekében a totális kudarc után

Márquez immár teljesen egészsége, hetedik királykategóriás bajnoki címéért száll harcba idén, amivel utolérné Rossit.

„Visszatértem arra a szintre, amit korábban nyújtottam, most már csak az utolsó lépés hiányzik: a versenyen nyújtott teljesítmény javítása, ezt az első 4-5 futam után tudjuk majd kiértékelni. Megnyerni a bajnoki címet? Nehéznek látom, de továbbra is ez a célom. A visszavonulás gondolata a baleset óta könnyeket csal a szemembe. Egy hónapig folyt erről a tanácskozás a családdal és egy barátommal, Joséval, aki egyben az asszisztensem is, de mivel sportoló és ambiciózus ember vagyok, kerestem egy utolsó esélyt a negyedik műtéttel. A motorsport mindig is szuperhősöket akart látni a porondon, megbántam sok mindent és megtanultam a leckét.”