2024. április 20. 13:08
KezdőlapMotorsportGörbe Soma a JuniorGP-n is indul 2022-ben!

Görbe Soma a JuniorGP-n is indul 2022-ben!

Görbe Soma, hazánk egyik ifjú tehetsége nemrég elképesztő bejelentést tett a közösségi médiában: idén a Red Bull Rookies Cup mellett a másik legfontosabb utánpótlás-sorozatban, az idei évtől JuniorGP nevet viselő, egykori Moto3 Junior Világbajnokságban fog indulni, számos más tehetséges ifjonc mellett!
A Northern Talent Cup 2020-as győztese ezzel a legjobb iskolákba jár egyszerre: ez a két utánpótlás-sorozat ugyanis köztudottan a Moto3 világbajnokság előszobája.

Soma a spanyol Artbox Team színeiben fog indulni, a gárda tavaly az European Talent Cupban indított versenyzőket csak – Somával azonban ők is feljebb lépnek. Most olvassuk el a sajtóközleményt:

Görbe Soma, új Artbox versenyző a JuniorGP kategóriában
A 16 éves magyar versenyző először fog az FIM JuniorGP Moto3 kategóriájában szerepelni, az Artbox csapat színeiben.
Édesapja foglalkozásának köszönhetően Somát már egészen kiskorában különböző motorkerékpárok vették körül, és 5 éves korában megkapta az első saját motorját. Abban a pillanatban kezdődött a szerelem és az elhivatottság a motorsport iránt.
Több évnyi fejlődés és tanulás után 2012-ben indult először világbajnoki mezőnyben, majd néhány év utánpótlás sorozatokban való versenyzés után 2017-ben elkezdett profi versenyzővé válni.
2017-ben ő volt az egyedüli magyar meghívott az Ohvale gyár által indított olasz bajnokságban, ahol kemény munkával kétszer is a dobogóra tudott állni.
2018-ban és 2019-ben a European Talent Cup résztvevője volt, ahol versenyről versenyre fejlődött és értékes tapasztalatokat szerzett.
A rákövetkező évben, 2020-ban kiváló teljesítményt nyújtott, és megnyerte a Northern Talent Cup bajnokságot.
Ennek eredményeképp, 13 évnyi várakozás után, újra magyar versenyző indulhatott neves nemzetközi bajnokságban: 2021-ben Soma Magyarországot képviselte a MotoGP utánpótlás bajnokságában, a MotoGP Red Bull Rookies Cup-ban!
Idén Görbe Soma folytatja a versenyzést a MotoGP Red Bull Rookies Cup-ban, ahol a tavalyi fejlődésnek és tapasztalatainak köszönhetően jó eredményekre van kilátása. Emellett a csapatunkkal az FIM JuniorGP-ben is rajthoz áll.
Reméljük, hogy sikeres szezonunk lesz, sok fejlődési lehetőséggel a magyar versenyzőnk számára.
Üdvözlünk a csapatban Soma!
Görbe Soma: „Ez lesz az első alkalom, hogy a JuniorGP bajnokságban kipróbálhatom magam és nagyon örülök, hogy ezt az Artbox csapattal tehetem meg, hiszem, hogy jó munkát fogunk végezni közösen. A lehetőség, hogy a MotoGP Red Bull Rookies Cup-ban és a JuniorGP-ben is indulhatok, a legjobb forgatókönyv számomra ahhoz, hogy tovább küzdhessek a célomért és végül felérjek a csúcsra..Nagyon várom már az idei szezont és a rám váró új kihívásokat!”
Guillem Alonso csapatfőnök: „Nagyon örülök, hogy Soma csatlakozott a csapatunkhoz, ő az egyik legügyesebb magyar versenyző és nagy lehetőségeket rejt magában. A JuniorGP fő kategóriájában való indulás fontos célunk volt és nagyon boldogok vagyunk, hogy mindezt egy olyan tehetséges versenyzővel tehetjük meg, mint Soma. Nagyon várom a közös munkát.”
A JuniorGP 2022-es naptára nyolc fordulóból fog állni:
1. Május 08. Estoril
2. Május 22. Valencia
3. Június 12. Barcelona
4. Július 03. Jerez
5. Július 17. Portimao
6. Szeptember 03. Misano
7. Október 09. Aragon
8. Október 30. Valencia