2023. február 04. 19:06
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotorsportKovács Bálint: „Készen állok Le Mans-ra!”

Kovács Bálint: „Készen állok Le Mans-ra!”

Ragyogó időben motorozhatott a H-Moto Team élversenyzője a 2019-es Suzukijával a Pannóniaringen az Endurance-világbajnokságra való felkészülés jegyében. A hosszú, majd’ féléves rehabilitációját követően már másodszor motorozhatott újra nagypályán Kovács Bálint. A H-Moto Team versenyzője ezúttal a Pannóniaringen rótta a köröket, és az Endurance-világbajnokságra készülő versenyző elmondta, lassan tökéletesen visszanyeri régi formáját, késznek érzi magát a vb-szereplésre.

Eddigi, eredményekben igencsak gazdag pályafutásának megkoronázása lehet a 2022-es esztendő Kovács Bálintnak, ugyanis a H-Moto Team élversenyzőjét a lengyel Wójcik Racing Team szerződtette le az idei Endurance-világbajnokság teljes szezonjára. A 20 éves motoros számára jelenleg az a legfontosabb, hogy a sikeres rehabilitációját követően április első felére visszanyerje a legjobb formáját, hisz akkor rendezik meg az EWC első hivatalos tesztjét, majd első versenyét. A közvetlen felkészülés második idei állomásaként Bálint a 2019-es motorjával – ezzel nyerte meg a német bajnokság Suzuki Cup sorozatát – rótta a köröket a Pannóniaringen.

Fotó: Izsó Krisztián

„Nagyon vártam már ezt a pillanatot, hiszen ez volt az első hazai motorozásom nagypályán a sérülésem óta. Minden szinten elégedett vagyok ezzel a nappal, ugyanis az idő remek volt, szinte végig húsz fok körüli volt az hőmérséklet. Mivel a 2019-es Suzukimmal köröztem, így újra alkalmazkodnom kellett ehhez a versenygéphez, és bizony beletelt némi időbe, hogy visszaszoktam hozzá. Mivel három év alatt változott a stílusom, a korábbi beállításokon változtatnunk kellett, de szerencsére gyorsan összeállt minden. Már-már azt hittem, végig minden rendben lesz, amikor eltört a gyorsváltóm, így az addig folyamatosan javuló köridőm helyett a további javulás lehetőségét felváltotta a minél több motorozás. Úgy érzem, a sérülésem tényleg a múlté, készen állok Le Mans-ra, az idei első vb-futamomra. Bízom abban, hogy a formám a maximumra pörög az áprilisi rajtra, és éles helyzetben képes leszek még a tavalyi teljesítményemet is felülmúlni” – fogalmazott Kovács Bálint, aki hozzátette, ha lehetősége lesz, még egy hazai edzésnapot szívesen beiktatna a vb-kezdet előtt.

Szöveg: H-Moto Team