2024. április 19. 20:12
KezdőlapMotorsportNorthern Talent Cup hivatalos teszthétvége sikerekkel és egy nagy bukással

Northern Talent Cup hivatalos teszthétvége sikerekkel és egy nagy bukással

Íme a Rossi Moort és Matteo Masilit versenyeztető Fairium Next Generation Riders Team beszámolója a hétvégi Northern Talent Cup tesztről.

A Northern Talent Cup hivatalos teszthétvégéjére idén a húsvéti hétvégén került sor.

A hétvégén történtek miatt a Fairium Next Generation Riders Team egyik szeme sír, a másik nevet. Rossi Moor az első napon motorozott legjobb idejét, beárnyékolta a második napon bekövetkezett hatalmas bukása, ami szerencsésen komolyabb sérülés nélkül végződött.

Mi is történt velünk ezen a hétvégén:

A pénteki nap szokás szerint, a hivatalos fotózással, pálya bejárással, és briefingekkel telt. Nem is volt baj, mert az időjárás nem igazán vette észre, hogy tavasz van.

Szombaton, még nagyon hűvös, de napos időben ülhettek a versenyzők a motorra. Ezen a napon kiderült számunkra, hogy Rossi Moor, köszönhetően a rengeteg spanyolországi edzésnek nagyon sokat fejlődött, és Titino (Matteo Masili) is bebizonyította, hogy újoncként folyamatosan és biztosan tudja motorozni azt az időt, amit a top 10 megkövetel.
Rossi az első nap folyamatosan javított a köridején. Egész nap német Dustin Schneiderrel váltogatták egymást a legjobb időeredményért.

Rossi Moor. Fotó: Dorna Sports

Vasárnap reggel a második tesztkörökön állt meg szívünk, amikor Rossi technikai hiba okozta high side miatt 190 km/h-nál bukott egy rettenetesen nagyot. A körülményeket még vizsgálják, de ahogy elmondta, a motor megállt alatta.
Rossit a mentő a pálya melletti Medical Centerbe vitte, ahol a megvizsgálták, majd orvosi utasításra a helyi kórházba küldték, ahol a CT és röntgen vizsgálatok nem mutattak törést, vagy komoly belső sérülést, viszont Rossi a bal oldalára kapott ütése lépsérülést is okozhatott ezért éjszakára megfigyelik. Szerencsére az eszméletét az eséskor nem vesztette el, végig tudott beszélni és orientált volt.

A Oschersleben-ben tartott Northern Talent Cup teszhétvégéjén kiderült a Fairium Next Generation Riders Team számára, hogy nagyon erős mezőny lesz az idei.

Rossi Moor 1 napot teljesített az edzéseken, és a 1:36:097-es köridejével 18 századdal maradt le a 2. tesztnapon 1:35:913-as köridőt teljesítő Dustin Schneidertől.

Matteo Masili „Titino”. Fotó: Dorna Sports

Az újoncként Olaszországból érkezett Matteo Masili (Titino46) nevét is megjegyezték ezen a hétvégén, hiszen Titino olyan biztosan és folyamatosan hozta a 1:37:09-es köridőket, hogy biztosak vagyunk abban, hogy nem csak egyszer fog a pódiumra állni ebben a versenyszezonban.

Rossi állapotáról folyamatosan tájékoztatjuk a követőinket.

A Northern Talent Cup idei szezonja Le Mans-ban startol el, ahol a MotoGP futammal egyidőben követhetjük majd a versenyt május 13-15-i hétvégén.

Fairium Next Generation Riders Team:
https://www.instagram.com/fairium_ngrt/
https://www.facebook.com/fairiumnextgenerationridersteam

Rossi Moor:
https://www.instagram.com/thesamurai92/
https://www.facebook.com/rossimoorofficial

Titino:
https://www.instagram.com/46titino/
https://www.facebook.com/ttnsport46