2024. április 19. 02:06
KezdőlapMotoGPMartin: 8 éves voltam, Rossi megpaskolta a fejem. Hajat sem mostam

Martin: 8 éves voltam, Rossi megpaskolta a fejem. Hajat sem mostam

Jorge Martin hazavitte az első pontjait az argentin versenyről. Mivel Katarban és Indonéziában nullázott, szüksége volt a jó eredményre.

Rögtön a verseny után csakis jó dolgokat mondott a másik versenyzőről, aki legyőzte őt. Ő Aleix Espargaró, egy jó barátja és nem esett nehezére együtt ünnepelni vele a dobogón.

„Egy hosszú este volt”  – vallotta be Martin. „Jól éreztük magunkat, Aleix és én együtt kezdtük az estét, de aztán szétváltak útjaink. Nagyon fáradt voltam, de kiélveztük a pillanatot.”

2021-ben a spanyol pilóta ötödikként zárta az amerikai GP-t.

„Az előző szezonban nagyon gyors voltam Austinban, nagyon keményen és sokat küzdöttem a dobogóért. Idén az első két versenyen volt egy kis problémám a sebességem megtartásával. Szerencsére Argentínában minden jobban sikerült. A GP22-n sokkal könnyebb bevenni a kanyarokat. Múlt évben a sebesség vált leginkább előnyünkre, de idén már nem. Vissza kell szereznünk ezt az előnyt.”

„A szezon nem úgy indult, ahogy terveztük. A GP22-nek sebesség problémái voltak, és jelenleg a legjobb ducatis versenyző Enea Bastianini.”

Majd egy kedves emléket is felelevenített:

 „2006-ban léptem be elsőnek a MotoGP paddockjába Valenciában.” emlékezett Martin. Akkor még csak 8 éves volt. „Találkoztam Valentinóval, aki megpaskolta a fejem. Ez után nem mostam hajat 1 hétig.”

Forrásgpone.com