2024. április 19. 20:49
KezdőlapMotorsport50 évesen vállalja be ismét a North West 200-at McGuinness

50 évesen vállalja be ismét a North West 200-at McGuinness

Nem őrzi a legszebb emlékeket John McGuinness az elmúlt néhány év North West 200-airól. Ezen a csúnyácska múlton szeretne most korrigálni.

John McGuinness öt évvel azután, hogy utoljára a gyártó színeiben versenyzett a Superbike-osztályban a North West 200-on, ismét Hondán ülhet. 2017-ben McGuinness eltörte a jobb lábát, amikor a Honda Fireblade-del a Primrose-kanyarban tartott kvalifikáción balesetet szenvedett. Emiatt aztán a szezon hátralévő részében nem versenyezhetett.

A Fireblade váratlan gázelvételkor fellépő problémája vezetett a bukáshoz, majd jöhetett a keserű pirula, amit a motorosnak le kellett nyelnie. 2018-ban ismét kihagyta az országúti versenyeket, miután újra eltört a jobb lába. 2019-es szereplése a Nortonnál csalódással végződött, miután mindössze 11. lett az egyetlen Superbike-futamon. A Superbike és a Senior futamokon pedig kiesett.

Meglepetésként az 50 éves versenyző 2022-re visszatért a Honda Racing UK csapatához. Bemelegítése a National Superstock 1000 bajnokság első két fordulója, Silverstone és az Oulton Parkban volt.

A motor teljesen újszerű, és a csapat is újszerű, szóval nagyon élvezzük az eddigi szezont” – mondta McGuinness, utalva a Superstock-spec CBR1000RR-R Fireblade-re. „Sokat nyertünk az Oultonban és Silverstone-ban néhány hete rendezett versenyekkel. Mindhárom motorral jó teljesítményt nyújtottam, így jó helyzetben vagyok a North West 200 és a TT előtt. Mindenki alig várja, hogy újra az utakon lehessen. Nem szégyellem bevallani, hogy egy kicsit ideges vagyok. De ez jó dolog. A dolgok nyilvánvalóan nem végződtek jól a Hondával 2017-ben, de az idő begyógyította ezt.

McGuinness más csapathoz jött vissza az akkori körülményekhez képest. „Ez egy más felállás, mint korábban, amikor a csapatot a Honda Europe vezette. Ez a régi csapat, és most a Honda UK vezeti. Harv (Havier Beltran) azon dolgozott, hogy visszaszerezzen, és alapvetően soha nem mondott le rólam. Ez egy kétéves szerződés, és ha versenyezni akarok, akkor versenyezhetek, de ha nem, akkor a Honda nagykövete lehetek, amit tulajdonképpen nagyon élvezek.