2024. április 18. 06:45
KezdőlapMotorsportMagyar himnusszal indult a Northern Talent Cup hétvégéje Le Mans-ban!

Magyar himnusszal indult a Northern Talent Cup hétvégéje Le Mans-ban!

A Fairium Next Generation Riders Team sajtóközleménye:

A Northern Talent Cup versenysorozat idén Le Mans-ban vette kezdetét a MotoGP francia fordulójával egyidőben. A Fairium Next Generation Riders Team két pilótája, Rossi Attila Moor és az olasz Matteo Masili (Titino46) is rajthoz állt, a hétvégén megrendezésre került versenysorozat mindkét futamán.

A pénteki szabadedzéseken kiderült, hogy idén egy nagyon erős mezőny jött össze. Találkoztunk régi arcokkal, de az újoncok is hamar felvették a tempót, és megmutatták, hogy igen van keresnivalójuk a DORNA Road To MotoGP utánpótlássorozatában.

A szabadedzéseken Rossi Moor a holland Loris Venemannal, és a német Dustin Schneiderrel motorozta a legjobb köridőket. A második szabadedzésen a Fairium Next Generation Riders Team olasz pilótája, Matteo Masili hozta a legjobb köridőt.

Az időmérőt azonban már Rossi Moor nyerte Veneman és Schneider előtt. Titino a 6. helyen végzett, azonban egy boksz utcai gyorshajtás miatt kapott büntetés a 9. helyre minősítette az olasz újonc versenyzőt.

Fotó: Dorna Sports

A szombati versenyen másodpercenként változott az élboly. Rossi Moor Venemannal és a belga Noa Cuypersszel csatázott. Végül pályacsúccsal Rossi Moor az 1. helyen végzett.

Igazi meglepetést Rossi csapattársa, Titino okozta, aki egyre jobb köridővel a 3. helyet szerezte meg.

Matteo Masili „Titino” Fotó: Dorna Sports

A vasárnap is nagyon melegen kezdődött. Titino büntetése erre a versenyre már nem volt érvényes, és így a kvalifikáción megszerzett 6. helyről rajtolhatott.

Fotó: Dorna Sports

Rossi rajtja nem úgy sikerült, ahogy szerette volna. A versenyen sok pilóta volt az élen, és aki egyik pillanatban vezetett a következő kanyarban már az 5-6 helyen volt. Az első pár körben az élbolyt Titino is vezette, aki aztán visszaesett az 5. majd a 6. helyre.
Az első csapat Rossiból, Venemanból, Schneiderből, Titinoból, Cuypersből, Varga Tibiből, Farkas Kevinből és a svájci Phommarából állt, egészen a verseny végéig.
Csakúgy, mint szombaton, a vasárnapi versenyen is az utolsó kanyarban dőlt el a pódium sorsa. Rossi az utolsó előtti kanyarban átvette a vezetést, majd az cél előtti kanyarban Farkas Kevin egy merész manőverrel átvette a vezetést, miközben Rossi pályaelhagyásra kényszerült.

Rossit végül a legjobb köridővel és körrekorddal második helyen intették le Veneman előtt, azonban a pályaelhagyás miatt a harmadik helyre minősítették vissza.

Rossi Moor. Fotó: Dorna Sports

A pontversenyben Rossi Moor az 1. helyen szerepel, Matteo Masili a hétvége után a 4. A második futam végeredménye, valamint a bajnokság állása itt található.