2024. április 26. 02:42
KezdőlapMotorsportFelmentették Mat Mladint a pedofília vádja alól!

Felmentették Mat Mladint a pedofília vádja alól!

Több, mint két éve, egészen pontosan 2020. március 25-én járta be a sajtót a hír, miszerint a legendás ausztrál motorversenyzőt, a hétszeres AMA Superbike bajnok Mat Mladint pedofília vádjával letartóztatták. Egész pontosan azzal vádolták, hogy négy alkalommal is szexuálisan molesztált egy 10 éven aluli gyermeket.

2020. március 13-án őrizetbe vették, de pár nap után 50 000 dolláros óvadék ellenében kiengedték, és szabadlábon védekezhetett, viszont bevonták az útlevelét, így nem hagyhatta el Ausztráliát.
Közel két évig semmit sem lehetett tudni az ügyről. Ám pár napja maga Mladin jelentette be a facebookján: FELMENTETTÉK A VÁDAK ALÓL!

A posztjában (amit sajnos a facebook hibája miatt nem tudunk beágyazni), így fogalmaz:

„NEM BŰNÖS!

Ez az, amit az első naptól kezdve mondtam, és amit végre a bíróság is kimondott, miután az elmúlt két és fél év során le volt rólam szedve a keresztvíz: „Nem bűnös”. A tanácskozás rekord rövidségű volt, mindössze néhány órán át tartott, három hétnyi tárgyalásorozat után. 
Aki valóban ismer engem, ezt végig tudta.
CSAPDÁBA CSALTAK! 
Erre bizonyíték is volt. 
Az ellenem irányuló rendőrségi ügy hamis tanúvallomásra épült, a hatóságokat félrevezették. Befolyásos családtagok dolgoztak a háttérben, hogy elérjenek bizonyos célokat, és velem akarták elvitetni a balhét!
Őrület!!!”

Hogy mik voltak azok a „bizonyos célok”, nem fejtette ki. Ezzel zárta gondolatait:

„Most már vége van, és visszakaptam az életemet. A csodaszép lányaim, Jess és Em már alig várják, hogy bepótolhassuk mindazt, amit az elmúlt években nem tehettünk meg. 
Köszönöm mindenkinek, aki kiállt mellettem. Nem fogom elfelejteni.
Mat”

Jellemző kép az amerikai bajnokságból: Mladin (1) az élen, a többiek mögötte…. Fotó: Suzuki Racing

Azok kedvéért, akik nem ismernék: az ausztrál Mat Mladin az amerikai Superbike bajnokság történetének legeredményesebb versenyzője, aki 1999 és 2009 között hét alkalommal húzta be a bajnoki címet a gyári Suzuki csapat színeiben. A MotoGP-ben is elindult: még fiatalon, 1993-ban egy nem túl sikeres évet teljesített az 500-as géposztályban a Cagiva csapat tagjaként – ezután tette át a székhelyét Amerikába. 2009 végén a csúcson, bajnokként vonult vissza az aktív versenyzéstől, és költözött vissza a szülőföldjére.
Az utóbbi években hazájában, az Ausztrál Superbike Bajnokságban már csapattulajdonosként volt jelen.