2024. április 27. 01:43
KezdőlapMotorsportFairium NGRT: Egy első és egy győzelemmel felérő 2. hely a hétvégén...

Fairium NGRT: Egy első és egy győzelemmel felérő 2. hely a hétvégén Mostban!

A Fairium Next Generation Riders Team sajtóközleménye.

A Brno-i versenypálya 2021-ben nem kapott engedélyt, hogy motorsport versenyeket rendezzen, így ezen eseményeknek többek közt a WorldSBK futamának idén a csehországi Most városa ad otthont. A Northern Talent Cup 5. versenyhétvégéjére Rossi Moor 31 pontos előnnyel érkezett, míg olasz csapattársa, Matteo Masili az 5. helyen állt az összetett bajnokságban.

Matteo Masili „Titino”. Fotó: Dorna Sports

Pénteken az első szabadedzésen Rossi fékhiba miatt elesett, de karcolás nélkül vághatott neki megjavított motorral az időmérőnek. A Fairium Next Generation Riders Team pilótái egymás mellől az 5. és 6. helyről rajtolhattak.

Fotó: Dorna Sports

Matteo Masili a Rossi Moor előtti rajtrácsot szerezte meg, amely pont elég volt Titinonak, hogy a szombati kicsit hűvös szemerkélős versenyen gyorsan a 2. helyre rajtoljon.

A napokban 14 éves Titino nem sokkal a rajt után elesett. A hátsó kerék mintha jégre futott volna, úgy csúszott ki alóla. Az esés még nem lett volna olyan nagy, viszont a motor eltalálta a Fairium Next Generation Riders Team olasz pilótájának a vállát.
A baleset után piros zászló jelezte, hogy mindenkinek vissza kell térnie a boxba.

A verseny 15 perc után folytatódott, amit 9 körben határoztak meg a versenybírók. A második rajtot Rossi nagyon jól kapta el, az első kanyart már harmadikként vette be. A második kört  első kanyarját már elsőként vette be Veneman és Herrlich előtt. A harmadik kanyarban már Farkas Kevin is felzárkózott az első három versenyzőhöz. A futam hátralévő része Rossi Moor, Veneman és Farkas Kevin helyezkedéséről szólt, amelybe a többiek csak rövid ideig tudtak beleszólni. Néhány másodpercig Varga Tibikével ismét a 3 magyar állt az élen.

3 körrel a vége előtt, Rossi még az 5. helyen volt. Az utolsó kört az összetett pontversenyt vezető Rossi Moor már az első helyen kezdte meg. Farkas Kevin visszaesett a 3. helyre, amiért Varga Tibivel osztották egymást a pályán.

Végül Rossi Moor egy kerékhosszal előbb érte el a kockás zászlót, így megnyerte ezt az izgalmas versenyt. A második helyen Valentino Herrlich, a harmadik helyen Farkas Kevin ért célba. A végső eredmény azonban változott, mert Herrlichet pályaelhagyás miatt 1 helyet vissza minősítették, így a második hely Farkas Keviné lett.

Fotó: Dorna Sports

Matteo Masilit a kórházban megvizsgálták, a kulccsontja elrepedt, de szerencsére egy rögzítő pánttal és 3 hét pihenéssel megúszta az ijesztő esést.

A vasárnap szép napos időnek ígérkezett.

A verseny kis késéssel, 16:30 perckor kezdődött. Rossi Moor az első körben a negyedik helyen követte az előtte lévő Herrlich, Van Crugten és a német Schneidert. A második kört már az első helyen kezdte a Fairium Next Generation Riders Team tehetsége.

A 3. körben Farkas Kevin állt az élre, majd ezután kaptuk a hírt, hogy Rossit dupla hosszúkörre büntették, mert a rajtrácson a már nem engedélyezett időben a keréknyomást megmérték.

Fotó: Dorna Sports

Rossi az első hosszúkört a verseny 5. körében teljesítette, és a 10. helyre ért vissza a mezőnybe. A második büntetést Rossi 8 körrel a vége előtt a 8. helyről teljesítette és a 11. helyre tudott visszajönni.
Hat körrel a vége előtt a leggyorsabb körrel Rossi még mindig a 11. helyen állt. 5 körrel a vége előtt már a 4.helyen fordult, majd egy újabb kör elteltével már a 2. helyen követte az akkor a többiektől már elszakadt Farkas Kevint.

Az utolsó körben az első 4 helyet 4 magyar foglalta el: Farkas Kevin, Rossi Moor, Vincze Martin, Varga Tibi. A négyest Veneman zavarta meg, aki feljött a 3. helyre, amit Varga Tibi nem hagyott annyiban. Az utolsó körben Rossi Varga Tibivel csatázott a 2. helyért. Az utolsó kanyarban akkora káosz alakult ki, hogy miközben Farkas Kevin kényelmesen megnyerte a futamot, Rossi végül Veneman előtt ért a 2. helyen a célba.

Az ezüstért folyó szoros harc: Moor (92), Veneman (77), Vincze (Moor mögött), Schneider (20). Fotó: Dorna Sports

Úgy gondoljuk, hogy ez a helyezés egy győzelemmel ér fel a Fairium Next Generation Riders Team versenyzője számára, hiszen mondhatjuk, hogy a sírból hozta vissza a futamot, egy pályarekorddal megkoronázva ezt a teljesítményt.
Rossi Moor így még mindig 31 ponttal vezeti a Northern Talent Cup versenysorozatot.

A Northern Talent Cup augusztus 12-14-én, a csodaszép Assen-i pályán folytatódik az IDM Superbike futamaival együtt.

A futamok végeredménye, valamint a bajnokság állása itt tekinthető meg.