2023. február 07. 16:04
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotorsportKovács Bálint: „Jó a tempóm, a Yamahára is sikerült visszaszoknom”

Kovács Bálint: „Jó a tempóm, a Yamahára is sikerült visszaszoknom”

A H-Moto Team sajtóközleménye.

Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője már a Paul Ricard versenypályán készül a hétvégi 24 órás Bol dOr vb-futamra, ahol a jelenlegi helyzet alapján a Stock mezőnyben indul majd a lengyel Wójcik Racing Team színeiben.

A hétvégén rendezik meg az Endurance világbajnokság újabb 24 órás viadalát, mégpedig a Bol d’Or-t. Ahogy idén immár sokadik alkalommal, Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője újra ott van a lengyel Wójcik Racing Team Superstock 1000-es csapatában, ahol péntekre kiderül, vajon bizalmat kap-e az idei harmadik 24 órás vb-futamon. Bálint már túl van a keddi privát teszten, ahol igencsak jó formában motorozott.

Újabb felejthetetlen fejezet íródhat eddigi pályafutásában Kovács Bálintnak: a H-Moto Team versenyzője a lengyel Wójcik Racing Team tagjaként részt vesz az idei Endurance-világbajnokság következő, a francia Paul Ricard versenypályán rendezendő Bol d’Or 24 órás vb-futamán. A lengyel csapat idei szokásának megfelelően megint hét versenyzőt vitt el a verseny helyszínére, ahol végül a szabadedzéseken a legjobb három-három időt elérő versenyző alkotja majd a gárda indulóit a futamon.

Fotó: Wójcik Racing Team

A 21 éves magyar motoros – aki a HUMDA Academy támogatott pilótája – a keddi privát teszten fokozatosan gyorsulva jelezte a csapatvezetőknek, számíthatnak rá, kész az újabb nagy feladat megoldására. A tréningen a legfontosabb feladatuk az volt, hogy megtalálják a motor legoptimálisabb beállítását, illetve vissza kellett szoknia a Yamahára, ugyanis június vége óta kizárólag egy Ducatival versenyzett. Az edzések csütörtökön folytatódnak, és a H-Moto Team versenyzője biztos abban, hogy szombaton ott lesz majd a rajtrácson.

„Ahogy eddig idén mindig, most is a Stock csapattal kezdtem meg a felkészülést a hétvégére. A Wójcik ezúttal is hét versenyzőt hozott el, így adott a feladat, be kell kerülnöm a legjobb hatba, hogy szombaton én is ott lehessek a rajtnál. Kedden túlestünk egy privát teszten, ahol valamennyi csapat pályára gurult. Számomra egyértelmű volt a feladat, hisz egyrészt meg kellett ismerkednem az aszfaltcsíkkal, melyen még sosem versenyeztem, másrészt a nyári ducatis időszak után vissza kellett szoknom a Yamahára. Megismertem a pályát, nagyon jó tempóra voltam képes, ráadásul a motorral is hamar megtaláltuk a közös hangot. Csütörtökön és pénteken lesz még bőven időm tovább gyorsulni, amivel végleg bebiztosíthatom a helyem a csapatban” – fogalmazott Kovács Bálint.

Bálinték alakulata az első edzésen a 12., Stock értékelésben a második helyen végzett! Az eredmény itt tekinthető meg (kattintásra letöltés indul).

A további menetrend:

Csütörtök 17:30-17:50-ig: időmérő edzés
Csütörtök 20:30-21:30-ig: éjszakai edzés
Péntek 11:25-11:45-ig: időmérő edzés
Szombat 8:30-9:15-ig: warm up
Szombat 15:00-tól vasárnap 15:00-ig: verseny