2024. április 20. 06:41
KezdőlapSuperbikeFolger ülés nélkül marad 2022-ben

Folger ülés nélkül marad 2022-ben

A korábban a MotoGP-ben dobogós helyezéseket elért, és jelenleg a Superbike világbajnokságban részt vevő Jonas Folger megerősítette, hogy nem fog versenyezni az idei szezonban.

A német pilóta 2021-ben a Bonovo MGM BMW istállónál kezdett, de sajnos nem hozta az elvárt eredményeket, így a csapattal elváltak útjaik a szezon folyamán. Utoljára a második portimaói futamon láthattuk a pályán a 28 éves versenyzőt. Szóba került egy olyan elgondolás is, hogy esetleg az Endurance világbajnokságban fog majd szerepelni, de ez a szándéka meghiúsult, mivel a BMW a következő 4 pilótát indítja az említett bajnokságon: Markus Reiterberger, Ilya Mikhalchik, Kenny Foray és Jeremy Guarnoni.

Folger nem adta fel, tárgyalt az ERC Ducati csapat tulajdonosával is (Uwe Reinhardt), de az anyagi feltételek nem feleltek meg számára, melyről a következőképpen nyilatkozott a Speedweek.com-nak:
„Arra is kell gondolnom, hogy anyagilag kijöjjek, ezért kell stimmelnie a feltételeknek. Tudom, hogy mit akarok és mire van szükségem. Ha ezt nem kapom meg, akkor más felé kell vennem az irányt.”

Folger itt tért ki arra a gondolatmenetre, hogy nem fog versenyezni az idei szezonban:
„Ebben az évben nem versenyzem. Már tavaly is elmondtam, hogy vannak saját dolgaim, amiket fel kell építsek, és ezek sok időt igényelnek. Természetesen ott leszek a versenypályákon, gyakran látnak majd az emberek. Mint tesztversenyző továbbra is rendelkezésre állok majd, ha valahol szükség lesz rám. Ezt tudom elképzelni. Meglátjuk, jövőre sikerül-e fix ülést szereznem, idén ez nem sikerült. Vannak saját ötleteim, sokat voltam a háttérben, függetlenül attól, versenyeztem-e vagy nem.”

Fotó: World Superbike Media