2024. április 23. 17:49
KezdőlapSuperbikeTili-toli – MotoGP motort tesztel Razgatlioglu, de vajon mikor?

Tili-toli – MotoGP motort tesztel Razgatlioglu, de vajon mikor?

A Yamaha MotoGP alakulatának csapatfőnöke is megerősítette azt a korábbi hírt, miszerint Toprak Razgatlioglu még ebben az évben tesztelni fogja a hangvillások MotoGP gépét, azonban azt továbbra sem tudni, hogy mikor.

 Nemrég még arról volt szó, hogy a 2021-es Superbike világbajnok még a MotoGP előszezonja során felülhet az egyik M1-esre és akár a Yamaha hivatalos tesztversenyzőjével, Cal Crutchlow-val karöltve róhatja a köröket. Most azonban a legfrissebb információk szerint akár hónapokat kell várni arra, hogy végre MotoGP gépen láthassuk (tudhassuk) a török motorost, hiszen bár a Yamaha MotoGP istállójának csapatfőnöke rákontrázott az eddigi infókra, miszerint Razgatlioglu valóban lehetőséget kap majd, azonban a csapatvezető nyári és nyár végi időpontokat pedzegetett. „A tervünk a tavaly év végi jerezi teszt volt, azonban neki a Superbike szezonzáró helyszínére Indonéziába kellett repülnie. Ebben a szezonban, Cal Crutchlow tesztnaptárát figyelembe véve kell olyan időpontot találnunk, ami neki is megfelel. Minden bizonnyal érdekes tapasztalat lesz. Azért is érdemli meg ezt a lehetőséget, mert tavaly nagyszerűen teljesített a Superbike világbajnokságon. Kíváncsi vagyok rá az M1-esen, de azt gondolom nem csak én. Két opció van: Az egyik augusztusban a másik talán júniusban.” – mondta Meregalli, aki hozzátette, hogy már most változások vannak a Yamaha privát tesztkalendáriumában, így ennek megfelelően amint lehetőségük van, akkor eldöntik, hogy melyik teszten vesz majd részt Razgatlioglu is.
 
Elnézve azt, hogy a Yamaha hogyan teljesített az idei első hivatalos gyakorláson Sepangban, már most talán joggal merülhet fel a kérdés, hogy Razgatlioglu számára valóban a hangvillások lennének-e a megfelelő márka a MotoGP-ben való debütáláshoz. Most úgy tűnik – amire Andrea Dovizioso is felhívta a figyelmet – , hogy a Yamaha háza táján csak egyetlen versenyző van Fabio Quartararo személyében, aki érdemben képes boldogulni a japán gyártó motorjával. Habár kétségkívül ez már önmagában véve egy külön motivációt és egyben kihívást jelenthet egy újonnan érkező versenyző számára, azonban talán magyarázni sem kell, hogy milyen és mekkora kockázatot rejthet magában. Mindenesetre továbbra is csak azt tudni, amit például tavaly októberben, vagyis, hogy Razgatlioglu előbb-utóbb tesztelési lehetőséget kap a Yamaha MotoGP gépén, de hogy mikor az még mindig rejtély. Lassacskán egy rövidebb novella terjedelmű szappanoperát is megér ez az egyébként egyszerű téma.

Fotó: World Superbike Media, Monster Energy Yamaha