2024. április 19. 10:53
KezdőlapSuperbikeRea vajon jövőre is a Kawasaki színeiben versenyez?

Rea vajon jövőre is a Kawasaki színeiben versenyez?

2022 év végén lejár a hatszoros világbajnok Jonathan Rea szerződése a Kawasakival. Vajon benne van a pakliban, hogy nem folytatja pályafutását, vagy nem a zöldekkel megy tovább?

„Nem érzem úgy, hogy ez lenne az utolsó szezonom” – mondta a kawasakis versenyző . „Az, hogy 2022 után is együtt fog-e dolgozni Kawasakival, több tényezőtől függ.”

2015 és 2020 között Jonathan Rea és a Kawasaki egymás után hatszor nyerte meg a Superbike-világbajnokságot. Toprak Razgatlıoğlu(Yamaha) kellett ahhoz, hogy 2021-es szezonban letaszítsa trónjáról az északír versenyzőt. Hat bajnoki címével, 112 győzelmével és 215 dobogós helyezésével Rea a legsikeresebb Superbike-pilóta.

A múlt heti barcelonai Kawasaki csapatbemutatón Rea úgy jellemezte a Kawasakit, mint „a legjobb csapat a Superbike világbajnokság paddockjában”.  A speedweek.com-nak adott interjújában elmondta, hogy szerződése lejár az idei szezon végén és még nem tárgyaltak a folytatásról.

Én sem gondoltam még erre. Még mindig lelkes vagyok a jövőm és a motorozás iránt. Nem érzem úgy, hogy ez lenne az utolsó szezonom. De ez sok mindentől, lehetőségektől függ. Egy versenyképes motorra van szükségünk, a Kawasakinak lépnie kell egy szintet. Beszélni fogunk, szeretem ezt a csapatot, olyan, mintha a családom lenne. A boxban dolgozóktól kezdve a csapatfőnökömig mindannyian nagyon jól együtt tudunk működni – még a pályán kívül is. Megértenek engem. A legegyszerűbb az lenne, ha továbbra is együtt dolgoznánk.”

„De ez egy kíméletlen játék” – folytatta Rea. „Lehet, hogy nem kapok tőlük ajánlatot. Eddig még nem is beszéltem a menedzseremmel, hogy van-e más lehetőség. A múltban mindig aggódtam a jövőm miatt. De jelenleg ezt félreteszem, és inkább a teljesítményemre koncentrálok, hogy az első versenyeken 100 százalékot tudjak nyújtani.”

A Kawasaki pilótája elmondta gondolatait a  jövőbeli együttműködésről: „Ez nem egyirányú utca, ezt nem tudom én eldönteni. A csapatvezetés, a gyártó, a marketing, mindannyian hozzájárulnak egy szerződéshez. Ez nem olyan, mintha azt mondanám, hogy ezt teszem, és megtörténik. Sok minden zajlik  a háttérben, amíg egy ilyen szerződés létrejön. Meglátjuk, mennyire akarják, hogy maradjak.”

Rea a legjobban fizetett versenyző a világbajnokság paddockjában, más versenyzők menedzserei egymillió euró körülire becsülik fix fizetését. Ezen kívül vannak bevételek a beszállítói szerződésekből (sisak, bőrruha stb.) és a bónuszokból.

Az már le van fixálva, hogy Alex Lowes 2023 végéig a Kawasaki Racing Team versenyzője lesz. Hogy Rea folytatja-e pályafutását a csapatnál? Ez még a jövő zenéje.