vasárnap, június 26, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapSuperbikeUtolsó pillanatban bukta WSBK-ülését Isaac Viñales

Utolsó pillanatban bukta WSBK-ülését Isaac Viñales

Alig egy hét múlva kezdődik a Superbike-vb, a Motoxracing mégis most hozott váratlan döntést, és kötött útilaput Isaac Viñales talpára.

- Hirdetés -

Azok után, hogy Maverick Viñales unokatestvére, Isaac 2019-ben és 2020-ban a Supersport-vb-n indult, tavaly bemutatkozhatott a Superbike-világbajnokság mezőnyében is. Viñales általában a pontszerző helyekért harcolt az Orelac Racing VerdNatura Kawasakiján. Legjobb eredménye egy kilencedik hely volt a szezon legutolsó futamán, Indonéziában.

2022-re aztán Viñales a Motoxracing Yamaha csapatához szerződött, egészen néhány nappal ezelőttig ő is szerepelt a nevezési listán, mint az istálló egyetlen versenyzője. Most a csapat mégis meglepő döntésre szánta el magát: Viñales távozik az újonc istállótól.

Nagy örömömre szolgál, hogy bemutatkozhatunk a Superbike-világbajnokság mezőnyében” – fogalmazott a csapatfőnök Sandro Carusi. “Sajnos néhány félreértés miatt meg kellett válnunk versenyzőnktől. Helyére az a Roberto Tamburini kerül, akivel az évek során többször dolgoztunk már együtt. Nagyon motiváltak vagyunk a jó teljesítményt illetően, és biztos vagyok benne, hogy a csapat mindent meg fog tenni ennek érdekében.

A most 31 éves Tamburini a Supersport-vb mezőnyét erősítette 2010-től 14-ig, majd a Superstock 1000-ben versenyzett. A mára már megszűnt bajnokságban 2015-ben és 2018-ban is második lett.

Nagyon örülök annak, hogy életemben először a Superbike-világbajnokságon versenyezhetek” – fogalmazott a lehetőséggel kapcsolatban a Viñales helyére érkező Tamburini. “Egyik fél sem így tervezte a maga szezonját, de nagyon örülök a lehetőségnek. Nyilván óriási kihívás lesz, de pont emiatt is vagyok nagyon motivált.

A Superbike-világbajnokság 2022-es szezonja jövő hét végén kezdődik Észak-Spanyolországban, egészen pontosan a Motorland Aragón aszfaltcsíkján. Az egyetlen Motoxracing-Yamaha mellett további hat versenyző indul a japán gyártó motorjaival, köztük a vb-címvédő Toprak Razgatlıoğlu is.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)