2024. április 19. 05:23
KezdőlapSuperbikeTeszt és motorfestés leleplezések - a heti program a BSB-ben

Teszt és motorfestés leleplezések – a heti program a BSB-ben

Silverstone ad otthont a héten (szerdán és csütörtökön) az utolsó Bennetts British Superbike Bajnokság szezon előtti R&G hivatalos tesztjének, amikor a 2022-es bajnokság versenyzői még egyszer utoljára pályára lépnek gyakorlásként a húsvéti (április 15-16-17) szezonnyitó forduló előtt.

A McAMS Yamaha versenyzője, Jason O’Halloran állt az élen a snettertoni teszten, kicsivel megelőzve a visszatérő világbajnok Tom Sykes-t, körrekordot döntögető tempójával a nyitóversenyen. A tavalyi bajnok Tarran MacKenzie sérülése után bíztatóan motorozott a gyakorláson és a három nap összesítésében a hetedik legjobb idővel zárt.

Most a figyelem Silverstone felé fordul a héten. A múlt heti Donington Park-i tesztet az időjárási körülmények miatt nem tartották meg. Ennek okán a szezon előtti utolsó kétnapos teszt még fontosabbá válik, hiszen közeledik a szezonnyitó és minden csapatnak el kell végeznie az utolsó simításokat.

Ez a hét nem csak a hivatalos edzés miatt érdemel említést, hiszen a csapatok is sorba mutatják be idei évi versenygépeik festését.

McAMS Yamaha

Hétfőn felfedte motorjai idei külsejét McAMS Yamaha csapata is. Nem is lehetne más célja a mostani szezonjuknak, mint tavaly megszerzett bajnoki címük megvédése. Versenyzőik változatlanok, a tavalyi győztes Tarran MacKenzie és a 2021-es évad harmadik helyezettje, Jason O’Halloran alkotják a bajnokaspiráns pilóta duót.

Színeiben nem változott a motor a tavalyi évhez képest, továbbra is a kék, fehér és piros színek kaptak helyet a burkolaton.

Ami viszont változást jelent, hogy egyik gépükön megjelent az 1-es rajtszám, a korábbi 95-s helyett Tarran MacKenzie motorján.

Az alábbi rövid videóban megtekinthető a leleplezés pillanata:

Íme néhány kép a 2022-es McAMS Yamaháról:

VisionTrack Kawasaki

Nem a Yamaha az egyetlen alakulat, aki az utolsó teszt előtti napokat választotta motorfestése bemutatására. Így tett a VisionTrack Kawasaki is. Korábban arról már beszámoltunk, hogy a Superbike bajnokságból visszatérő Leon Haslam fog egyetlen motorjukon versenyezni.

Haslam most ahhoz a csapathoz csatlakozik, amely ellen négy évvel ezelőtt meg kellett küzdenie a koronáért. Végül akkor sikerült diadalmaskodnia és a Lee Hardy Racing istállójánál versenyző Jake Dixon végzett a második helyen a bajnokságban. Az egykori riválisok most egyesítik erejüket, és a VisionTrack szponzorálásával közös céljuk, hogy a Kawasaki ismét a legnagyobb brit motorsport-bajnokság élére kerüljön.

Íme a képek Leon Haslam versenygépéről:

Még három csapat leleplezésére várunk, köztük a Brit Bajnokságba visszatérő Tom Sykes Ducatija.