2023. március 20. 11:05
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSuperbikeNem szakad el teljesen a Superbike-vb-től Haslam

Nem szakad el teljesen a Superbike-vb-től Haslam

Leon Haslam 2022-re elvesztette ülését a HRC-nél, így pedig visszatért a brit bajnokságba. Azért szabadkártyával négy vb-hétvégén is ott lesz.

2018-as brit bajnoki címe után az első WSBK-szezon során Leon Haslam még hatszor dobogóra tudott állni. Azt a szezon végül hetedikként zárta. Ennek ellenére 2020-ra átszerződött a Hondához, ám a HRC színeiben két szezon telt el úgy, hogy egyszer sem végzett az első háromban. Ennek megfelelően nem meglepő módon a Honda leváltotta őt (is), és kiszorult a mezőnyből, majd visszatért a BSB-be.

Legalábbis teljes szezont nem a Superbike-világbajnoki mezőnyben fog futni. Négy szabadkártya erejéig azért a Pedercinivel mégis talált magának csapatot. Haslam és a Pedercini egyébként ismerik már egymást, lévén az angol még 2016-ban náluk teljesítette két futamát abban a szezonban.

Haslam Superbike-világbajnoki (rész)szezonja majd Misanóban kezdődik, ezt követően pedig hazája hétvégéjén szerepelhet, a Donington Parkban. 2021-ben egyébként pontosan itt érte el legjobb eredményét, amikor a Superpole-versenyen negyedik lett. Haslam ott lesz majd Csehországban és Portugáliában is.

Nagyon izgatott vagyok a lehetőség kapcsán” – fogalmazott Haslam. „Ismerem Luciót (Lucio Pedercini, a csapatfőnök – a szerk.) nagyon régóta, sőt, annak idején még versenyeztem is ellene. Néhány éve egy egyszeri szabadkártyás beugrás során mentem már náluk két futamon. Csupa jó emlékem van róluk. Nagyon örülök, hogy most visszatérhetek hozzájuk, remélhetőleg sikerül majd elérni néhány jó eredményt. A fókusz természetesen a brit bajnokságon van, meg kell majd találni, hogy fér a legjobban emellé a négy beugrás.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)