2024. április 23. 12:46
KezdőlapSuperbikeRea nem fél sem Bautistától, sem 2019 megismétlődésétől

Rea nem fél sem Bautistától, sem 2019 megismétlődésétől

2019-ben Álvaro Bautista lehengerlő volt a Superbike-vb szezon első felében. Jonathan Rea szerint most ettől nem kell tartani.

Bár az első futamon még ő végzett elsőként a Superbike-vb aragóniai szezonnyitóján, a második két futamon Jonathan Rea már semmit nem tudott tenni Álvaro Bautistával. Az eredményeket látva sokakban felsejlett a 2019-es szezon és Bautista tizenegy évkezdő győzelme, a hatszoros világbajnok szerint viszont most ettől nem kell félni.

Akkor 2019-ben nem igazán tudtam vele küzdeni, mert vagy én nyertem nagy különbségekkel, vagy ő” – idézi fel a három évvel ezelőtt történteket Jonathan Rea. „Idén minden jóval szorosabb. Ráadásul a motoromnak is jóval szélesebb a működési tartománya, mint akár csak tavaly. A szezonnyitón például ki tudtam fékezni Toprakot. Erre eddig sose voltam képes, mert mindig bajba kevertem magam. A kezdés pozitív volt. Most pedig lépésről lépésre tovább kell fejlődni.

Rea hiszi, hogy egyébként vasárnap meg is foghatta volna Bautistát, azonban túlságosan lefoglalták a mögötte jövők.

Szombaton nem Bautista motorozott, hanem a motorja csinálta a dolgát. A stratégiát illetően én voltam valamivel erősebb. Vasárnap ezt már tudta, így az egyetlen reménye az volt, ha ő elöl marad, mögötte meg jön a káosz. Ez is történt végül. Szóval gratulálok neki. Kellően agresszív volt az első körökben, el tudott nyúlni tőlünk, főleg a Superpole-versenyen. Pontosan azt csinálta, amire számítottunk is tőle. Egy tiszta pályán hasonló tempóm lett volna, mint Álvarónak. Ehhez nekem egy tiszta pályára lett volna szükségem. Neki meg is volt.