2024. április 25. 12:29
KezdőlapSuperbikeRea az utolsó körökben mindent kihozott a motorból

Rea az utolsó körökben mindent kihozott a motorból

A szabadedzések és az időmérő alapján sem Jonathan Rea volt a futam első számú favoritja, de a kawasakis versenyző magabiztos motorozással, nagy izgalmak közepette nyerte meg a hétvége nyitófutamát Assenben.

Toprak Razgatlıoğlu (Yamaha) új rekordot állított fel a Superpole-on, Álvaro Bautista (Ducati) pedig a leggyorsabb köridővel tündökölt pénteken.

Az evidens volt a futam előtt, hogy ez a három versenyző egymás között fog harcolni a győzelemért. A Kawasaki pilótája egy hajszállal, 0,1 másodperccel haladt át Bautista előtt a célvonalon, Razgatlıoğlu egy másodperccel maradt le végül mögöttük.

„A verseny nagyon kemény volt” – ismerte el Rea a speedweek.com-nak adott interjújában. „Amikor Toprak vezetett, azt hittem, hogy sokkal gyorsabban tudok motorozni. De amikor én voltam elől, kímélni akartam az abroncsaimat, és egy kicsit visszafogtam magam. De Toprak nem gyakorolt nyomást, így maradtam ebben a ritmusban.”

„Aztán jött Álvaro, és közvetlenül mögöttem haladt. Nem volt sok minden a tarsolyomban, de az utolsó három körben mindent kihoztam a motoromból” – folytatta az északír. „Keményen tudtam támadni, mert jó visszajelzéseket kaptam. Ahol nem voltam olyan erős, ott figyeltem arra, hogy ne hibázzak. A többi részen is mindent beleadtam, és sikerült egy újabb győzelmet szereznem.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jonathan Rea (@jonathan_rea) által megosztott bejegyzés

 Jonathan Rea ezzel tizenhatodik győzelmét ünnepelhette a Sebesség Katedrálisában (négyet nyert a Hondával, a többit a Kawasaki nyergében). Elsőségével a világbajnoki tabellán is átvette a vezetést, igaz, minimális 2 ponttal áll most Álvaro Bautista előtt.