2024. április 26. 23:31
KezdőlapSuperbikeBaz és Bassani vitték a prímet a függetlenek között

Baz és Bassani vitték a prímet a függetlenek között

Loris Baz számára az asseni Superbike-hétvége eleje alakult igazán jól, míg Axel Bassani az idő előrehaladtával lett egyre jobb.

A Superbike-világbajnokság második hétvégéje Assenben rendkívül izgalmas esemény volt, amely során rengeteg minden történt a mezőnyben. A legemlékezetesebb természetesen Razgatlıoğlu és Rea összecsapása volt a harmadik futamról. Azonban hátrébb is találtunk érdekességeket, például több bravúros hétvégét teljesítő versenyzőt. Ilyen volt Loris Baz és Axel Bassani is.

Baz harcos hozzáállása kifizetődött

Loris Baz WSBK-visszatérése egyelőre kiválóan alakult. Az első asseni futamon először zárt a top hatban, majd ezt rögtön megtoldotta egy újabbal a Superpole-versenyen. Baz hétvégéjének fénypontja talán a Superpole-verseny volt. Itt a verseny kezdetekor még csak tizenegyedik volt, majd feljött tizediknek. Az utolsó két körben pedig lenyűgöző teljesítményt nyújtott. Átverekedte magát a mezőnyön, és végül hatodikként intették le. Az utolsó futam aztán már nem alakult a tervek szerint, miután összeütközött Kohta Nozanéval.

Baz rendkívül elégedetten értékelte hétvégéjét. „Csak a lezárt területre akarok jutni. A Parc Fermében fájdalmasabb, hogy a legjobb független vagy. Túl sokszor voltam már ott életemben anélkül, hogy közöttük lehettem volna. Szerintem ez fontos, és ha mindannyian megtartjuk ugyanazt az energiát, ugyanabban az irányban dolgozunk, akkor sikerülhet. Scott egyre jobban van, Michael visszatér, nagyon remélem, hogy Eugene teljesen fitt lesz Estorilra, és ha mindannyian együtt dolgozunk, akkor hamarosan odakerülünk a legjobbak közé. Még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, de oda fogunk érni.

Bassani versenytempója továbbra is kiváló

A karizmatikus olasz Axel Bassani számára is jól sikerült a hétvége. A szabadedzéseken előre tudott lépni, miután a pénteki napot még tizedikként zárta, a Superpole-ban viszont már oda tudott férni a harmadik sorba. Ott aztán meg tudta tartani kilencedik helyét, a harmadik verseny során pedig sokáig a negyedik helyért küzdött. Végül ötödikként ért célba, de a pályaelhagyások miatt végül csak hatodikként értékelték.

Bassani örömét jelenleg ez sem rontja el. „Nagyon jó verseny volt a mai, nagyon élveztem! Végre volt egy jó versenyünk! Szombaton rosszul éreztem magam – az én problémám, nem a motoré. Jó versenyt futottunk, jó munkát végeztünk; az ötödik helyre érkeztem, de megérintettem a zöldet, így a hatodik helyre érkeztem. Semmi baj – boldog vagyok, és jól érzem magam a következő futamokat illetően.

A Superbike-világbajnokság szintje nagyon magas, így minden egyes körbe bele kell tenned mindent magadból. Néha a fűre mész, de ez normális. A határon kell lenned, de ez jó! Remélem, hogy megnyerhetem a független versenyzők bajnoki címét, ez az egyik célom. Most első vagyok a tabellán, szóval jól érzem magam emiatt. Azonban még rengeteg verseny van hátra, szóval nagyon koncentrálok, és remélem, hogy az év végére az első ötben leszek a végső értékelésben.

További bravúrok

Hátrébb is találunk szép teljesítményeket, ilyen volt például Philipp Öttl, akit csak egy technikai probléma tudott megfosztani egy erős eredménytől a vasárnapi második futamon. Szombaton, az első versenyen hetedik lett, ami idén az eddigi legjobb helyezése. Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing) szintén formába lendült, a harmadik futamon elért tizedik helyével megszerezte első top tízes helyezését a szezonban. Mögötte futott be Roberto Tamburini (Yamaha Motoxracing WorldSBK Team) akinek ez legjobb eredménye, míg a Yamaha versenyzőtársa, Christophe Ponsson (Gil Motor Sport Yamaha) összességében erős versenyhétvégét zárt. Ponsson mindkét hosszú versenyen bőven gyűjtött pontokat szerzett, ugyanis mindkétszer a 12. helyet szerezte meg. Ez azt mutatja, hogy egyre közelebb kerül az első tízhez. A szezon első pontját megszerző Leandro Mercado (MIE Racing Honda Team) a 15. helyet szerezte meg, egy hellyel lemaradva Luca Bernardi (BARNI Spark Racing Team) jó teljesítményétől, aki a 14. lett.