2024. április 20. 08:25
KezdőlapSuperbikeBautista szerint várható volt Rea és Razgatlıoğlu balesete

Bautista szerint várható volt Rea és Razgatlıoğlu balesete

Miután ennek a kockázata már tavaly is fennállt, Álvaro Bautista szerint csak idő kérdése volt, mikor üti ki egymást Rea és Razgatlıoğlu.

Álvaro Bautista nagy haszonélvezője volt annak, hogy az asseni harmadik futamon, amelyet meg is nyert, Rea és Razgatlıoğlu összeütköztek és kiestek. Hármójuk különmeccse így most elért az első döccenőhöz a 2022-es szezonban. A csattanásnak köszönhetően Bautista Rea-hez képest 18 pontos előnyre tett szert, Razgatlıoğlu lemaradása pedig már most 45 pont. Ez a baleset még aranyat érhet a spanyol számára.

A vb-éllovas szerint a két rivális esésének voltak előjelei már 2021-ben is. Akkor ez többször a hajszálon múlt, de mivel csak kétszereplős volt a vb-csata, ez belefért. Most viszont már ő is itt van. Igaz, neki sem kellett sok, hogy belekeveredjen…

Az én nézőpontomban Toprak szélesen ment, és leszaladt a rázókőre” – kezd bele Bautista a riválisok ütközésének elemzésébe. „Nem a pályáról, csak a rázókőre. Johnny pedig kereste a maga természetes ívét belül. Toprak is jött volna vissza ide, ahol Johnny volt, de ketten akartak egyszerre ott lenni. Ott viszont két motorosnak nem volt hely, és összeértek.

Egy ilyen ütközés csak idő kérdése volt Bautista szerint. „Találkoztak már ők többször a tavalyi év folyamán is, most viszont olyan történt, ami akkor még nem. Várható volt egy ilyen incidens, csak idő kérdése volt az egész. Ráadásul engem is majdnem magukkal vittek, alig volt helyem. Engem Iker (Lecuona) talált el az eset során. Jókora ütést kaptam a bordáimon. Szerencsés voltam.

A vb-cím felé vezető úton a kiegyensúlyozottság lehet majd a kulcs. „Igen, ez lesz a legfontosabb. Johnny és Toprak nagyon gyorsak, nem gondolnám, hogy annyi versenyt nyerhetek majd, mint 2019-ben tettem. Az ilyen hétvégék számíthatnak majd rengeteget.

ForrásCrash.net