2024. április 25. 14:30
KezdőlapSuperbikeNem elégedett a BMW a szezonkezdéssel

Nem elégedett a BMW a szezonkezdéssel

Nem hogy közelebb nem került a BMW a Superbike-vb topcsapataihoz, hanem a szezonzkezdés alapján úgy néz ki, nőtt is a lemaradásuk.

Nem titkoltan többet várt magától a BMW a 2022-es Superbike-világbajnoki szezonhoz érkezve. Hogy közelebb kerülnek a riválisokhoz, hogy lesz egy-egy kiugró eredményük… Ehhez képest a németek jelenleg a leggyengébb gyártó a mezőnyben. Legjobb eredményüket eddig Scott Redding hozta a harmadik asseni futamon, amikor ötödik lett. A tabellán a legjobban a Bonovo Action BMW-jén Loris Baz áll, ő tizedik jelenleg.

A csapatfőnök Shaun Muir tudni is véli Redding (és a többiek) problémáinak okát. „Scott egy területen küzd igazán, ez pedig a rajt. Ez a mi kuplungtechnikánkból adódik. Próbáljuk ezt hozzáigazítani az ő igényeihez. Nyilván aztán a Superpole-versenyen nagyon rossz volt a tempója. De ha hátralépünk, és úgy tekintjük a teljesítményét, máris nem lehetünk vele olyan kritikusak.

Vélemény persze azért van a szezon eddig teljesített két hétvégéjéről. „Nyilván nem vagyunk boldogok az eddig történtekkel. Assenben az utolsó versenyen például három helyet adományoztak nekünk. De ha figyelembe vesszük azt, hogy honnan jövünk, és hogy hogy teljesítettek a versenyzők… Mindig meg fogom őket védeni. Az eredmény jó, az viszont nem, hogy a lemaradásunk 15 másodperc volt. Nem vagyunk elégedettek azzal, ahogy állunk. Assen jobb volt, mint Aragónia, de dolgunk van még. Ezt is tűztük ki célként.

ForrásCrash.net