kedd, október 4, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapSuperbikeNem maradt sokáig ülés nélkül Isaac Viñales

Nem maradt sokáig ülés nélkül Isaac Viñales

Furcsa körülmények között szakított eredeti csapatával a Superbike-vb-n Isaac Viñales. Most talált magának máshol helyet.

- Hirdetés -

Alig néhány nappal a Superbike-világbajnokság megkezdése előtt köszönte meg a Yamaha Motoxracing csapata Isaac Viñales szolgálatait. A spanyol helyére akkor Roberto Tamburini került, aki egyébként a lehetőségekhez képest kimondottan jól kezdte a szezont. Viñales most viszont talált magának helyet a mezőnyben, méghozzá a Pedercini egyszemélyes istállójában. Megbízatása viszont egyelőre csak Estorilra szól.

Érdekes egyébként a Pedercini helyzete is, hiszen a szezont a belga Loris Cressonnal kezdték meg, az ő helyén viszont Assenben már Leon Haslam ült. Haslam brit Superbike-bajnoki szezonja nem fér össze egy teljes szezonos WSBK-szerződéssel, az angol viszont várhatóan négy szabadkártyás szereplést ejt majd meg 2022-ben. Viñales tehát az istálló harmadik versenyzője lesz 2022-ben, a szezon harmadik hétvégéjén.

- Hirdetés -

Amikor Haslam visszatér majd (várhatóan Misanóban), azt a tervek szerint egy második Kawasakin teheti meg. Ez a megállapodás teljesen független az asseni beugrástól. A Motorsport.com információi szerint az még kérdés, hogy Isaac Viñales után ki lesz az, aki a fő motorral versenyezhet a 2022-es szezon során.

A csapat a szezon eddigi versenyei során egyszer tudott összesen pontot szerezni. Haslam az év második helyszínén, Assenben ért célba a tizenharmadik helyen a harmadik futam végén. Ez a három az istálló összes szerzett pontja.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)