2023. január 27. 13:24
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSuperbikeRea: "Már vissza akartam kapni a Kawasakimat"

Rea: “Már vissza akartam kapni a Kawasakimat”

Jonathan Rea az Assen utáni négyhetes szünetet többek között arra használta fel, hogy ellátogasson a Számára hazai rendezésű North West 200 utcai versenyre is. A Kawasaki sztárja most a hétvégén Estorilban megrendezésre kerülő Superbike-világbajnoki fordulóra  koncentrál.

Jonathan Rea szeretné visszaszerezni a Superbike-világbajnoki címet, amitől Toprak Razgatlioglu fosztotta meg 2021-ben.

Idén Rea három győzelmet és két második helyet szerzett, és két versenyhétvége után a második helyen áll Álvaro Bautista mögött. Az utolsó asseni futam nem ért túl szerencsésen véget az északír számára, hiszen török ellenfelével ütközött, aminek következményeként mindketten kiestek a versenyből.

A 35 éves versenyző már nagyon várja a soron következő estorili hétvégét, elmondta, hogy jó volt egy kis szünet, de már nagyon vágyott a Kawasakijára.

“Bár jó volt a szünet, egy hétnyi pályától való távolmaradás után vissza akartam kapni a Kawasakimat. Amikor jó az érzés a motorral, akkor jobb folytatni” ismerte el Rea. “Másrészt az is jó, hogy egy kis időt otthon tölthetek, edzéssel és azzal, hogy meglátogathatom az North West 200-at. Nagyon jó, hogy egy ilyen nagy esemény Észak-Írországban van. A szurkolók támogatása hihetetlen, még egy utcai versenyen is.”

Az utcai versenyzésnek nagy hagyománya van Nagy-Britanniában. Rea édesapja, Johnny 1989-ben nyert a Man-szigeten a junior TT kategóriában. Nagyapja, John nagyapja Joey Dunlop szponzora volt. Jonathan Rea Facebook oldalán közzétette, hogy kigurulna motorjával egy közös motorozásra néhány helyi társával, de biztonsági okok miatt ezt a tervét végül parkolópályára tették.

“Most már izgatottan várom Estorilt. A pálya elég király, nagyszerű vonalvezetéssel. 2020-ban ott nyertem a hatodik világbajnoki címemet, de akkor nem sikerült jól a hétvége. A 2021-es évben sokkal jobb eredményeket értünk el, és versenyképesek voltunk. Akkor jöttünk rá, hogyan lehet optimálisan kihasználni a ZX-10RR erősségeit” – emlékezett vissza Rea. “Idén ismét javult a motorunk. A szezon első futamain nagyon erősnek és rendkívül egyenletesnek éreztem magam. Estorilban létfontosságú lesz, hogy lendületben maradjunk. Az asseni kudarcot leszámítva mindig a dobogón voltunk, és mindig az első két helyezett között.”