hétfő, június 27, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapSuperbikeRea: "Már vissza akartam kapni a Kawasakimat"

Rea: “Már vissza akartam kapni a Kawasakimat”

Jonathan Rea az Assen utáni négyhetes szünetet többek között arra használta fel, hogy ellátogasson a Számára hazai rendezésű North West 200 utcai versenyre is. A Kawasaki sztárja most a hétvégén Estorilban megrendezésre kerülő Superbike-világbajnoki fordulóra  koncentrál.

- Hirdetés -

Jonathan Rea szeretné visszaszerezni a Superbike-világbajnoki címet, amitől Toprak Razgatlioglu fosztotta meg 2021-ben.

Idén Rea három győzelmet és két második helyet szerzett, és két versenyhétvége után a második helyen áll Álvaro Bautista mögött. Az utolsó asseni futam nem ért túl szerencsésen véget az északír számára, hiszen török ellenfelével ütközött, aminek következményeként mindketten kiestek a versenyből.

A 35 éves versenyző már nagyon várja a soron következő estorili hétvégét, elmondta, hogy jó volt egy kis szünet, de már nagyon vágyott a Kawasakijára.

“Bár jó volt a szünet, egy hétnyi pályától való távolmaradás után vissza akartam kapni a Kawasakimat. Amikor jó az érzés a motorral, akkor jobb folytatni” ismerte el Rea. “Másrészt az is jó, hogy egy kis időt otthon tölthetek, edzéssel és azzal, hogy meglátogathatom az North West 200-at. Nagyon jó, hogy egy ilyen nagy esemény Észak-Írországban van. A szurkolók támogatása hihetetlen, még egy utcai versenyen is.”

Az utcai versenyzésnek nagy hagyománya van Nagy-Britanniában. Rea édesapja, Johnny 1989-ben nyert a Man-szigeten a junior TT kategóriában. Nagyapja, John nagyapja Joey Dunlop szponzora volt. Jonathan Rea Facebook oldalán közzétette, hogy kigurulna motorjával egy közös motorozásra néhány helyi társával, de biztonsági okok miatt ezt a tervét végül parkolópályára tették.

“Most már izgatottan várom Estorilt. A pálya elég király, nagyszerű vonalvezetéssel. 2020-ban ott nyertem a hatodik világbajnoki címemet, de akkor nem sikerült jól a hétvége. A 2021-es évben sokkal jobb eredményeket értünk el, és versenyképesek voltunk. Akkor jöttünk rá, hogyan lehet optimálisan kihasználni a ZX-10RR erősségeit” – emlékezett vissza Rea. “Idén ismét javult a motorunk. A szezon első futamain nagyon erősnek és rendkívül egyenletesnek éreztem magam. Estorilban létfontosságú lesz, hogy lendületben maradjunk. Az asseni kudarcot leszámítva mindig a dobogón voltunk, és mindig az első két helyezett között.”