2024. március 29. 11:19
KezdőlapSuperbikeVan der Mark combnyaktörést szenvedett a szabadedzésen

Van der Mark combnyaktörést szenvedett a szabadedzésen

Van der Mark a Superbike világbajnokságának estorili első szabadedzésének nyitó szakaszán bukott, és sérülést szenvedett, ami miatt nem folytathatja a versenyhétvégét.

A holland versenyző Assenben tért vissza korábbi lábtörése után. Bátran kimondhatjuk, hogy van der Marknak nincs szerencsés szezonja, hiszen most az estorili fordulóból is kiesett. Valószínűleg még jó néhány versenyhétvégét kell majd kihagynia – mivel combnyaktörést szenvedett el. A lisszaboni Sao Jose kórházba szállították további vizsgálatokra. A holland a 45 perces FP1 első szakaszában a 10-es kanyarban bukott, ami miatt rövid időre a piros zászlók is előkerültek.

Van der Mark Assenben még mindig láthatóan küszködött járás közben korábbi lábtörése következményeként. Ennek ellenére a nyolcadik helyet szerezte meg a 2. futamon hazai szurkolói előtt. A BMW az M 1000 RR-t Van der Markkal Portimaóban tesztelte az estorili forduló előtt, ahol a holland a motoros a kondícióján is dolgozott. Most ismételten valószínűleg hosszabb pihenés vár rá.

Összefoglaló asseni hétvégéjéről – a törött lábtól a 8. helyig vezető út: