2024. április 18. 06:53
KezdőlapSuperbikeBautista taktikája tökéletes volt

Bautista taktikája tökéletes volt

A misanói első futamot több, mint 5 másodperces fölénnyel nyerte meg Álvaro Bautista a futamot sokáig vezető Jonathan Rea előtt.

Rea egészen a 13. körig vezetett, szóval a spanyol pilótának nem volt könnyű dolga, de végül sikerült felülkerekednie ellenfelén. Toprak Razgatlioglu szintén állt az élen a futam során 2 kör erejéig, de technikai probléma miatt feladni kényszerült a futamot.

„Kezdettől fogva remekül éreztem magam a motoron.” – kezdi Bautista.

„Toprak rendkívül agresszíven tört előre, de hagytam. Pontosan láttam, hogy valami nem stimmel nála, lassulni kezdett és a kanyarokat is nehezen tudta bevenni. Gyors voltam, így meg tudtam előzni őt, de mindenekelőtt nyugodt akartam maradni, minél kisebb kockázatot vállalni. Amikor Jonathan is megelőzte őt, rá kellett kapcsolnom. Jobb tempója volt, mint nekem, rátapadtam, próbáltam ezáltal kímélni a hátsó gumit.”

„Amikor úgy éreztem, hogy gyorsabb vagyok, mint ő, eldöntöttem, hogy megelőzöm, 10 körrel a vége előtt. Nem volt egyszerű. Kevés olyan hely volt, ahol támadni tudtam. Tudni akartam mennyi van még Rea hátsó gumijában. Végül egy gyors kanyarban bevágtam elé, és növelni tudtam az előnyömet vele szemben körről körre. Nem mentem a határon, nem akartam felesleges kockázatot vállalni. Még ilyen meleg aszfalton is gyors tudtam maradni, főleg az utolsó pár körben. Az egész szezonban nem élveztem annyira a motorozás, mint most.”

„Így, hogy 3 futam van a hétvégén, nagyon sok pontot lehet gyűjteni. Függetlenül attól, hogy hosszú a szezon, nem tudsz nem a világbajnokság állására gondolni. Próbálom minden egyes futamból a legjobbat kihozni bármilyenek is a körülmények. Javulni mindig lehet.”