szerda, június 29, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapSuperbikeBautista: Az élen jobban ki tudom használni a motorom erősségeit

Bautista: Az élen jobban ki tudom használni a motorom erősségeit

Két győzelemmel és egy második hellyel Álvaro Bautista tovább növelte előnyét az összesített tabellán a misanói hétvége után. A Ducati versenyzője csak a Superpole futamon talált legyőzőre.

- Hirdetés -

Sok Ducati rajongó Álvaro Bautista miatt utazott Misanóba a 2022-es Superbike világbajnokság negyedik fordulójára. A spanyol pedig nem okozott nekik csalódást: szombaton megnyerte az időmérőt és az első futamot, majd vasárnap a Superpole futam második helyét szerezte meg és egy újabb győzelmet aratott a második versenyen.

A világbajnoki éllovas a sprintfutamot is szerette volna megnyerni, de ez nem jött össze neki.

“Kevesebb üzemanyaggal a tankban a Superpole futamon egy kicsit többre számítottam” – ismerte el a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában. “Hogy egy kicsit jobban tudjam nyomni, kicsit módosítottunk a beállításokon – sajnos ez visszafelé sült el. A szombati jó érzésem már nem volt meg. Harcoltam Jonathannal, de a tempó és főleg az érzés nem volt igazán jó”.

A második versenyen domináns győzelmet aratott. Miután a 7. körben meg tudta előzni Razgatlioglut, körönként 0,7 másodperccel volt gyorsabb török ellenfelénél, a futam végére pedig majdnem 7 másodperces előnyt motorozott ki.

“A második futamra visszatértünk a korábbi beállításokhoz, és bumm, a jó érzés visszatért” – mondta a Ducati versenyzője. “Minden újra ideálisnak tűnt. Biztonságban éreztem magam és tisztában voltam azzal, hogy mit tudok a motoron, és mindent éreztem. Nagyon elégedett vagyok ezzel a hétvégével. Nem csak az eredmények miatt, hanem azért is, mert tovább tudtam javítani a motorral kapcsolatos érzéseimet.”

“Nem mindig van meg a tempóm ahhoz, hogy elhúzzak az élen. Misanóban azonban a főfutamokon ez volt a helyzet. Ha még van valami a tarsolyomban, akkor inkább az élre állok, mert akkor jobban ki tudom használni a motorom erősségeit” – magyarázta Bautista. “Ha egy másik pilóta mögött haladok, néha nem tudom a fékezési pontjaimat és a kanyarsebességemet kezelni. Erősebbnek érzem magam, mint három évvel ezelőtt, amikor nehezebb volt más versenyzőkkel küzdenem.”