2024. április 25. 08:05
KezdőlapSupersportAegerter: Sokan azt gondolják, hogy nyerni könnyű.

Aegerter: Sokan azt gondolják, hogy nyerni könnyű.

Dominique Aegerternek Misanóban megszerzett győzelme már a hetedik volt a szezonban. A Yamaha versenyzője vasárnap szoros csatában győzte le Lorenzo Baldassarrit. 

Sokáig Lorenzo Baldassarri vezette hazai versenyét a Misanóban. Nem sokkal a futam vége előtt azonban a világbajnokságot vezető Dominique Aegerter megelőzte olasz riválisát. A svájci versenyzőnek ez volt a hetedik győzelme a szezonban nyolc futamból, az aragóniai szezonnyitó óra zsinórban húzza be az első helyezéseket.

„Mindkét futamot megnyertem, megvolt a pole pozícióm, új körrekordot állítottam fel, de tényleg nem volt könnyű” – összegzett Agerter. „Nagyon keményen kellett küzdenem. Balda igazán erős tempót diktált. Nem volt könnyű menni vele. A pálya hőmérséklete nagyon magas volt.”

A svájci hozzátette: „Ha Bulega nem hibázott volna az első körben, biztos vagyok benne, hogy az élen harcolt volna velünk. A végén nagyon szoros volt a küzdelem, de az utolsó körben sikerült bebiztosítanom a győzelmet. Nagyon fontos 25 pont a világbajnokság szempontjából. Hihetetlen, hogy zsinórban hét győzelmet sikerült szereznem.”

Andrea Locatelli tartja a rekordot jelenleg, aki kilenc győzelmet tudott szerezni zsinórban. Megkérdezték Aegertert, hogy van-e esélye megdönteni ezt a teljesítményt. „Szép dolog az ilyen statisztika, de a célunk az, hogy a bajnoki címért harcoljunk. Ha túl nagy kockázat a győzelemért menni, akkor egy második, harmadik vagy negyedik hely is nagyon jó” – mondta a yamahás versenyző. „Sokan azt gondolják, hogy nyerni könnyű. Ha egyszer harmadik vagy, rögtön jön a kérdés: ‘Mi történt’?”.

„Nyugodtnak kell maradnom” – mondta el Agerter. „Sok más versenyző is gyors, talán olyan pályák jönnek, amelyek jobban mennek nekik, vagy más lesz az időjárás. A különböző motorkoncepciók is szerepet játszhatnak. De ha ez így folytatódik, akkor nagyon boldog leszek.”

A lehetséges 200 világbajnoki pontból Agerter eddig 195-t szerzett meg. Az előnye a második helyen álló Baldassarri előtt óriási. „54 pont jó előny, de egy hétvége alatt 50-et is elveszíthetsz”mondta reálisan szemlélve a helyzetet. „Még nagyon sok verseny van hátra. Mégis, a pontok egyelőre a zsebemben vannak, senki nem veheti el őket tőlem. Most már a következő futamra koncentrálok. Fontos, hogy a szezon végén még mindig pontelőnyben legyünk.”

Egy hónap szünet után július közepén a Donington Park a következő futam a naptárban. „13 éve versenyeztem utoljára Donington Parkban, akkor még a 125 köbcentis GP-motorral” – mondta el Aegerter. „De már alig várom, hogy végre újra ezen a pályán versenyezhessek. Szeretem, hogy sok különböző pálya van. Ha sütne a nap, tökéletes lenne.”