2024. április 25. 11:58
KezdőlapSuperbikeMár jövőre a Superbike-vb mezőnyében köthet ki Petrucci

Már jövőre a Superbike-vb mezőnyében köthet ki Petrucci

A Ducati nem titkolt célja az, hogy valamilyen formában helyet találjon Danilo Petrucci számára a Superbike-világbajnoki mezőnyben.

Danilo Petrucci neve a MotoGP-ben összeforrt a Ducatival, miután hat évig versenyzett a Borgo Panigale-i gyártónál. Ebből négy szezont a Pramac színeiben töltött, majd két évig a gyári Ducati versenyzője volt. Petrucci ezt követően utolsó szezonját a KTM színeiben töltötte, majd a MotoAmericába szerződött.

A tengerentúlra szerződve Petrucci ismét egy Ducatit hajt a Warhorse Racing színeiben, és egyébként vezeti a bajnokságot. Bár az olasz legutóbb Road Americán egyik futamot sem tudta megnyerni, stabil teljesítményének köszönhetően így is hozott egy második és egy harmadik helyet. Előnye ennek köszönhetően hét pont Mathew Scholtzhoz képest.

Gigi Dall’Igna Ducati-főnök szerint Petrucci esetében a prioritás most az amerikai bajnoki cím. Aztán viszont jöhet a Superbike-világbajnokság. A legkönnyebben mozdítható motorosnak Michael Ruben Rinaldi tűnik.

Danilo egy fontos versenyző számunkra, Amerika pedig fontos terep. Igyekszünk minden lehetséges támogatást biztosítani neki ott is” – fogalmazott Petruccival kapcsolatban a misanói Superbike-világbajnoki hétvégén tartózkodó Dall’Igna. „A cél vele ott a győzelem. Aztán meglátjuk, merre tovább. Erre mindenképp egy opció a Superbike-világbajnokság. Ehhez a beszélgetéshez most viszont még nagyon korán van.

Petrucci első Superbike-világbajnoki szereplése egy szabadkártyás portimaói indulás lehet a szezon vége felé, októberben. „Egyelőre még semmi nem dőlt el ezzel kapcsolatban, de nem is tagadom, hogy szó van erről. Ez egy izgalmas lehetőség Danilónak” – mondta el ezzel az eshetőséggel kapcsolatban Dall’Igna.