2024. április 23. 22:09
KezdőlapSuperbikeRea is megtapasztalta már a közösségi média legsötétebb oldalát

Rea is megtapasztalta már a közösségi média legsötétebb oldalát

Mindezért Rea ráadásul nem kisebb entitást, mint magát a Dornát tette felelőssé. A közösségi média inzultuscunamija még tavaly Magny-Cours-ban zúdult rá.

Hat világbajnoki cím után Jonathan Rea tavaly nagyon hosszú idő után szorult le a Superbike-vb trónjáról. Az északír intenzív csatában maradt alul, kettejük között ugyanis mindössze 13 pont döntött végül. A csata néha a pályán kívül is zajlott, ez volt a helyzet például Franciaországban is. Magny-Cours-ban eredetileg mindhárom futamot Toprak Razgatlıoğlu húzta be, de volt egy igencsak nagy vitát kavaró döntés is.

Egy vágóképen Jonathan Rea ugyanis a Superpole-verseny végeredményét vitatta, szerinte ugyanis Razgatlıoğlut büntetni kellett volna. Ennek köszönhetően egyébként végül meg is kapta a Superpole-verseny első helyét. Az eset azonban a közösségi média különböző felületein nem várt indulatokat gerjesztett.

Láttam, hogy a zöldön haladt, teljesen egyértelműen” – idézi fel a konfliktus forrását Rea. „Pontokért harcoltunk, amin nagyon sok múlhatott. Nem azért edzettem, a csapat pedig nem azért költött el milliókat, hogy aztán ilyenen múljon a győzelem. Nem azért visszük vásárra a bőrünket, hogy ilyen döntéseket csak úgy elfogadjunk.

A megreklamált végeredmény, na meg persze a Dorna minimum érdekes tálalása miatt pedig rászállt Rea-re a közösségi média felhasználóinak egy jó része.

Ott akkor engem a Dorna belökött a busz alá, és olyan szavakat adott a számba, amiket én nem mondtam. Ha ez a videó nem kerül ki sehova, egy szavam nem lett volna. Viszont ott engem festettek le gonoszként, és utólag sem nagyon törték magukat, hogy elnézést kérjenek.

Rea durva dolgokat tapasztalt. „Épp hazafelé tartottam, amikor csekkoltam az Instagram-fiókomat. Egy teljesen általános, versennyel kapcsolatos idézet volt, alatta pedig egy óra alatt 500 komment született. Ebben nem egy olyannal, miszerint ‘meghalsz’, ‘tudjuk, hol laksz’, vagy éppen ez vagy az vagyok. Szörnyen éreztem magamat. Alapvetően nagyon szerencsés vagyok a rajongóimmal, de ott a 95 százalék szereret-5 százalék utálat aránya megfordult.

ForrásCrash.net