2024. április 19. 15:08
KezdőlapSuperbikeSzívesen nézi a mai fiatalokat Max Biaggi

Szívesen nézi a mai fiatalokat Max Biaggi

Max Biaggi annak idején, 2010-ben és 2012-ben is vb-címet ünnepelhetett a Superbike-világbajnoki címet. Szerinte most is fényes a bajnokság jelene.

Egészen kiváló csatákat hozott már eddig is a 2022-es Superbike-világbajnoki szezon. Hat versenyen kevesebb mint fél másodperc döntött, öt versenyen pedig az utolsó körös előzéseken múlt a győzelem. Ezeket a csatákat most Max Biaggi, a nagy öreg értékelte, aki abszolút szívesen nézi a mostani csatákat is. Nincs benne semmilyen „bezzeg az én időmben”-mentalitás. Akkor Jonathan Rea, Marco Melandri és ő szolgáltatták a műsort. Most Álvaro Bautista, Toprak Razgatlıoğlu és ugyanúgy Rea a legnagyobb nevek.

„Ez az első versenyem közel 10 év után! Rég nem voltam már!” – mondta Biaggi még legutóbb Misanóban, amikor ott vendégeskedett. „Még mindig azt látom, hogy a szurkolók nagyon szeretik a Superbike-világbajnokságot. Közelebb áll az emberekhez és olyan, mint egy család! A bajnokság nagyon szépen indult, három versenyzővel az élen, három különböző gyártóval az élen. Ez nagyon érdekes!

Biaggi a 2015-ös sepangi hétvége óta már csak kívülről figyeli a bajnokság történéseit. Előtte, szintén Misanóban, kétszer lett hatodik, utolsó fellépésén pedig még dobogót is szerzett. Jelenleg Moto3-as csapatfőnök a Sterilgarda Husqvarna Max élén.

Biaggi most már ötven éves, azóta sok minden történt a WSBK-ban. Egyvalami nem: jók a csaták. Ja, még egy valami nem: ezeken a csatákban Jonathan Rea az egyik érintett.

Jonathan Rea a közös pont

Annak idején Jonny, én és Marco is nagyon érdekes csatákat vívtunk. Nagyon jó most ilyen csatákat újra látni fiatal arcokkal és új emberekkel. Toprak ismét valami mást mutatott be a látványos stílusával. Örülök Bautistának is, hiszen újra azon a motoron ül, ahol győzni tud. Jonnynak nincs szüksége bemutatásra, ő a sportág királya, és mindig jó őt nézni.

Biaggi egyvalamit sajnál, mégpedig hogy túl nagy a különbség a nagy Triumvirátus és az őt üldözők között: „Az első csoport és a második között van egy jól látható szakadék. De ott is vannak fiatal versenyzők, akik odaérhetnek az élre. De nekik kell még tenniük egy lépést előre. Erre lehet, hogy egy két-szezon is kelleni fog, de néha kevesebbről beszélünk. Egy nap ők is bajnokok lehetnek.