2024. április 26. 11:09
KezdőlapSuperbikeCheca szerint Bautista nem fogja elkövetni 2019 hibáit

Checa szerint Bautista nem fogja elkövetni 2019 hibáit

Álomszerűen indult Álvaro Bautista 2019-es szezonja, de végül nem lett világbajnok. Honfitársa, Carlos Checa szerint ez a szezon most más.

Carlos Checa annak idején, 2011-ben a Ducati utolsó világbajnoka volt. Ezt adhatja át a múltnak Álvaro Bautista abban az esetben, ha végigviszi príma szezonkezdését, és maga mögött tartja a Rea-Razgatlıoğlu párost. Az előny jelenleg kellően nagynak tűnik a reménykedéshez. Volt viszont már hasonló, még 2019-ben, amikor Bautista egy egészen elképesztő 11/11-es sorozattal kezdett, mégsem lett világbajnok. Checa szerint most viszont ettől nem kell tartani.

Azt hiszem, Álvaro van a leginkább tisztában azzal, mire kell figyelnie azután a szezon után” – szögezi le Checa.Nagyon jól elsajátította az akkori leckét. Nem fogják ugyanazt a hibát elkövetni, és mindent meg fognak tenni ennek a kapcsolatnak a további gyümölcsözőségéért. Mindenki nyugodtabb, mint akkor volt.

Checa szerint egyáltalán nem meglepő az, hogy Bautista egyből versenyképes lett, miután visszatért. „Ha egy versenyző egyszer gyors tudott lenni az adott motorral, valószínű, hogy akkor is az lesz, amikor visszatér. Nagyon magabiztos a motoron, amelyet olyan határokig tud elvinni, amire a többiek nem képesek. És ez valószínűleg meglepte Johnnyt és Toprakot is kicsit. Azt valószínűleg tudták, hogy Álvaro versenyképes lesz, de azt nem hinném, hogy számoltak vele, hogy ennyire. Ez egy győztes kombináció. Mindkét fél fantasztikusan kezdte a szezont, Álvaro és a Ducati is.

Korábban Bautista arról beszélt, hogy nem volt elvárás nála az, hogy 2022-ben a vb-címért harcoljon. Egyszerűen élvezni szerette volna a versenyzést a két, rendkívül sikertelen hondás szezon után.