kedd, augusztus 16, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapSuperbikeMérnöke szerint Bautista sokkal tudatosabb lett

Mérnöke szerint Bautista sokkal tudatosabb lett

Gyorsnak gyors volt 2019-ben is, ami mérnöke szerint változott Álvaro Bautista esetében azóta ehhez képest, az az érettség és a higgadtság.

- Hirdetés -

Álvaro Bautista annak idején kilenc MotoGP-év után nyergelt át a szériamotorokra. Superbike-világbajnoki karrierje aztán 2019-ben álomszerűen indult. Az első négy helyszín összesen tizenegy versenyét mind-mind kivétel nélkül megnyerte, előnye tetemes volt. A világbajnok mégis Jonathan Rea lett a szezon végén, akkor már sorozatban ötödször. Bautista ezt követően nem maradt az olaszoknál, hanem a Hondához igazolt. Itt hirtelen nagyon más szintet kellett belőnie, a japánokkal egy-egy dobogó is ünnep volt.

Bautista 2022-re visszatért a Ducatihoz. Ha nem is nyújt annyira lehengerlő teljesítményt, mint annak idején, de annyiban mindenképp hasonlít ez a szezon 2019-re, hogy szintén vezet összetettben négy hétvége után. Az pedig, hogy nincs akkora fölényben, mérnöke szerint talán nem is baj. Vannak más erősségei, amik azóta fejlődtek ki.

- Hirdetés -

Az első, ami feltűnik (Bautista) esetében, hogy mintha minden sokkal inkább kontroll alatt lenne” – mondja a versenymérnök Giulio Nava. “Az soha nem volt kérdés, hogy gyors. Ami a probléma volt, hogy megfelelő eszközt adjunk a kezei közé. Egy olyan motort, amivel nem csak az első, hanem az utolsó körben is gyors tud lenni. Ez nem csak a vázról szól. A vázról is, de a beállításokról, a gumikról, mindenről. Még saját magáról is.

Most úgy néz ki, minden összetevő megvan ahhoz, hogy a Ducati 2011 után ismét világbajnoki címet ünnepelhessen valamely versenyzője révén. “Amikor ideérkezett a MotoGP-ből, rögtön versenyeket kezdett nyerni. Mi viszont nem ismertük kellő mélységben az akkor vadonatúj motorunkat. Álvaro sem ismerte a gumikat, a bajnokságot, de mostanra sokkal tapasztaltabb lett. Azóta megtanult minden körülményt sokkal jobban kezelni.

Bautista előnye négy hétvége 12 futama után 46 pont Jonathan Rea és 79 a vb-címvédő Toprak Razgatlıoğlu előtt.

Sourcecrash.net
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)