kedd, augusztus 16, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapSuperbikeAlex Lowes: Bautista kiesésének köszönhetem a dobogót

Alex Lowes: Bautista kiesésének köszönhetem a dobogót

Donington Parkban a Kawasaki gyári versenyzője, Alex Lowes szombaton megszerezte első dobogós helyezését a szezonban.

- Hirdetés -

Lowes már a szombat délutáni Superpole-ban megmutatta, hogy a brit aszfaltcsíkon megrendezett futamon vele is számolni kell majd. A Kawasaki versenyzője a második helyet szerezte meg a rajtrácson csapattársa, Jonathan Rea mögött. Lowes mindössze 0,273 másodpercet veszített Rea-vel szemben, aki 1:26,080-as új rekordot állított fel a 4,023 km-es pályán.

A verseny először kissé hektikusan indult Lowes számára. A 31 éves versenyző számos párharcba keveredett a nagy melegben, majd az 5. helyen haladt, amikor Álvaro Bautista bukott. A futam végére aztán legyőzte a BMW versenyzőjét, Scott Reddinget, és a 3. helyen zárt hazai versenyén.

- Hirdetés -

“Amint az aszfalt hőmérséklete emelkedik, talán tíz fokot, akkor problémáink adódnak a motorral. Amikor hűvösebb van, akkor elég könnyű gyorsan menni” – magyarázta Lowes a verseny után.

“A többi versenyző számára a problémák akkor nem tűnnek olyan nagynak. A versenyen nem volt meg az a sebességem, amit reméltem, de végül sikerült jó eredménnyel zárnom.”

“A rajt nem sikerült a legjobban. Toprak elment mellettem, majd Johnny. Bautista később megelőzött, jól küzdöttünk, de egyszerűen lehetetlen megelőzni. Amint kigyorsít a kanyarból, nem tudsz a közelébe kerülni. Emellett rendkívül későn fékez.”

“Később Johnny megint megelőzött. Az első öt körben nem voltam elég gyors. Nekem a teli tankkal is gondjaim voltak, mert a motor sokat csúszkált. Aztán a verseny felénél már sokkal jobb lett minden.”

“Nagyszerű küzdelmet vívtam Scott-tal, de láttam, hogy nagyon csúszkál.  Biztos voltam benne, hogy nem fogja tudni tartani a pozícióját a futam végéig. Szerencsére jobb tapadásom volt, mint neki.”

“Jó érzés, hogy megszereztem az első dobogós helyezést, de ez csak Álvaro hibája miatt volt. Szerettem volna, ha a saját tempómban tudtam volna odaérni. Nem voltam olyan messze, de sajnos valami hiányzott. Vasárnapra biztosan eszközölnünk kell némi változatást.”