2024. március 28. 14:00
KezdőlapSuperbikeÖttl 3 rajthelyes büntetést kapott

Öttl 3 rajthelyes büntetést kapott

A Donington Parkban megrendezésre kerülő Superbike-világbajnokság szombati kvalifikációjának eredményétől függetlenül Philipp Öttlnek az első két futamon három rajtpozícióval hátrébbról kell majd indulnia.

Amint Philipp Öttl a péntek délutáni második szabadedzés után visszatért a Go Eleven bokszba, azonnal beidézték a versenyirányításhoz, mivel a címvédő török pilótát feltartotta.

„Az első kanyar kijáratánál csak elvette a gázt, és lelassított, de előtte nem nézett hátra” – kritizálta Toprak Razgatlıoğlu a Superbike-újoncot.

„Az FP2-nek még nem volt vége, teljes sebességgel ment. Miért nem nézett körül? Ezért voltam dühös. Mögötte motoroztam, egyszerűen nem figyelt, még a harmadik kanyarban is lassú volt. Amikor elmentem mellette, megkopogtattam a sisakomat, hogy megmutassam neki, hogy nem gondolkodik.”

„Úgyis igaza van” – mondta Öttl a SPEEDWEEK.com-mal való találkozáskor.

„Reggel volt egy ilyen incidens Lecuonával, majd Toprákkal. Az, hogy ezután valamikor büntetés jár, egyértelmű. Úton voltam a bokszba. Az is világos, hogy már nem az abszolút határon vezetek. Soha nem téved. Megkaptam a büntetést, és három helyet hátrébb kell majd állnom a rajtrácson. Csak ésszel kellett volna gondolkoznom.”

„Elmondtam a versenybíróknak, hogyan látom a dolgot” – jegyezte meg a német.

„Én is megértem a büntetést, ez már csak így van, de azt is el kell mondanom, hogy pénteken szabadedzés volt. Ha már most az útjában vagyok, akkor jobban teszi, ha ő is ott van fejben. Oké, kétszer is feltartottam az embereket. Bizonyára ők olyan gyorsak, hogy soha nem tartanak fel senkit, mert hibátlanok. Most együtt kell élnem a büntetéssel, és gyorsabban kell vezetnem a kvalifikáción. Ha Toprak nem gesztikulált volna így, semmi sem történt volna.”