2024. április 25. 10:11
KezdőlapSuperbikeRedding: Úgy érzem, jó úton járunk

Redding: Úgy érzem, jó úton járunk

Már az edzések alapján nyilvánvaló volt, hogy a BMW jó pozícióban lesz a brit hétvégén. Scott Redding negyedik helyezése pedig meg is erősítette ezt.

A világbajnokságot vezető Álvaro Bautista bukása miatt az angol egy ideig még a dobogóra is esélyes volt, de végül a BMW versenyzője alig két másodperccel maradt le a harmadik helyről. Redding tizenegy másodpercet veszített a futamgyőztes török pilótával szemben.

„Ez keserű volt, és fájt a szívem. Dühít, mert a végén nem tudtam visszavágni. Amikor Alex megelőzött, még megpróbáltam visszavágni, de olyan volt, mintha csak egy kés lett volna a kezemben egy tűzharcban.” – kezdi Redding.

„Mégis, a szokásosnál jobban ment. Tizenegy másodperccel a győztes mögött célba érni határozottan jobb, mint 20 vagy több másodperccel. Ez egy kis lépés előre.”

„A rajtnál volt még egy hibám, ez pedig abszolút az én saram volt. Így át kellett verekednem magam a mezőnyön, és némi időt vesztettem a Lecuonával vívott csatában. Összességében elégedett vagyok, mert a hétvége eddig elég jól alakul. Már a Superpole-on jobb volt a tempóm, és kedves volt Johnny-tól, hogy hagyta, hogy kövessem – egyértelmű volt, hogy nem jelentek rá veszélyt a versenyen, legalábbis itt nem. Úgy érzem, jó úton járunk, és folytatnunk kell.”