péntek, augusztus 12, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapSuperbikeAlex Lowes: Túlságosan meleg volt

Alex Lowes: Túlságosan meleg volt

A Kawasaki versenyzője, Alex Lowes különösen a hőséggel küzdött vasárnap a Donington Parkban. Egyik futamon sem került a dobogós helyek közelébe sem.

- Hirdetés -

Alex Lowes már pénteken tudta, hogy a forró körülmények között gondjai lesznek a Kawasakival. Az angol figyelemre méltó teljesítményt nyújtott a Donington Parkban az edzéseken, és a Superpole-ban, valamint a szombati első futamon is jóval előrébb végzett. A vasárnapi verseny azonban nem a tervek szerint alakult a 31 éves versenyző számára.

“A Superpole futamon nagyon jól éreztem magam, jó küzdelmet vívtam Scott-tal. Amikor megelőzött, szélesen érkeztem. Ez lehetővé tette, hogy Álvaro is megelőzzön. Nem sokkal a vége előtt még reménykedtem abban, hogy ismét a dobogón végezhetek. Az 5. hely nagyon kiábrándító volt számomra” – mondta Lowes.

- Hirdetés -

“Délután felé változtattunk egy kicsit, azt hiszem, ez a lépés jelentett különbséget. Sajnos nem tudtam rendesen fékezni, sokat csúszkált az első kerék. A hőség nem tett jót nekünk. Elég unalmas verseny volt, mert túl lassú voltam, és az idő nagy részében egyedül voltam.” 

“A fékek is túlmelegedtek egy kicsit, de azt hiszem, ezen a pályán ez a többi versenyzővel is előfordult. Nekünk azonban nem ez volt a legnagyobb problémánk.  Donington nem a leggyorsabb pálya a naptárban, de a fékek szempontjából az egyik legkeményebb. Kiábrándító, hogy ilyen lassúak vagyunk a melegben.”

“Enyhébb időjárási viszonyok mellett mindig nagyon gyors voltam ezen a hétvégén, de amikor felmelegedett az idő, valami hiányzott. Misanóban nagyon hasonló volt a helyzet, ami egy kicsit frusztráló.”