2024. április 25. 18:53
KezdőlapSuperbikeRinaldinak még bizonyítania kell

Rinaldinak még bizonyítania kell

Michael Rinaldinak jó esélye van arra, hogy a 2023-as Superbike-idényre is meghosszabbítsák a szerződését a Ducati gyári csapatával. Az olasz úgy véli, megtalálta a siker kulcsát.

Június 28-án a Ducati bejelentette a világbajnokságot vezető Álvaro Bautista 2023-ig szóló szerződéshosszabbítását, csapattársának, Michael Rinaldinak azonban még türelmesnek kell lennie.

„Többet szeretnénk látni Michaeltől, hiszen már néhány éve nálunk versenyez” – mondta Paolo Ciabatti, a Ducati sportigazgatója a SPEEDWEEK.com-nak.

„Azt kell néznünk, hogy Michael minden versenyen a dobogós helyekért küzdhet. Misanóban jól teljesített, de állandóságot várunk tőle. Michael tudja, hogy csak azt kell megmutatnia, hogy folyamatosan képes az első helyekért harcolni.”

„Megvolt a tempóm a dobogóhoz, de két technikai problémával küzdöttem” – jegyezte meg Rinaldi, aki nem kívánt részletesen beszélni a nehézségekről.

„Tavaly elégedett lettem volna egy hatodik hellyel Doningtonban, de most már versenyképesebbek vagyunk.”

Rinaldi tudja, hogy teljesítenie kell ahhoz, hogy szerződést hosszabbítson az Aruba.it Ducatival – idén eddig csak két harmadik helyet tud felmutatni Misanóban.

„Nagyon eredményes tesztünk volt Misanóban a verseny után, így nagyon pozitív hozzáállással érkeztem Doningtonba. Boldog vagyok, még soha nem éreztem magam ilyen jól ezen a pályán. Álvaro a referencia ezzel a motorral, nem vagyok messze tőle. Én is keményen dolgozom, sokat fejlődtem a féktávokon. Magabiztosabban fordulok be a nagy sebességű kanyarokba. Ez azért is van, mert most már jobban ismerem a motort. Most Álvaro visszatérése biztosította, hogy most már mindannyian egy irányba dolgozunk, és összefogunk, ami segít.”

„Szeretnék ennél a csapatnál és ezen a motoron maradni. Ez egy nagyon jó versenygép, a csapat csodálatos, nem akarok máshova menni. Az elsődleges célom az, hogy győzelmekért és a bajnoki címért harcoljak. Idén eddig nem nagyon sikerült leküzdenem a problémáimat és megértenem a motor működését, de jó úton haladok.  A misanói teszt során megdöntöttem a körrekordot. Boldog vagyok, amikor felszállok a motorra, nem érzek semmilyen nyomást. Most már csak a megfelelő eredményeket kell elérnem. Semmi kétségem nincs afelől, hogy jönni fognak, jó formában vagyok, és nem félek.”