2024. április 27. 01:13
KezdőlapSuperbikeA BMW ügyvezetője gratulált először Reddingnek

A BMW ügyvezetője gratulált először Reddingnek

Donington emlékezetes hétvége volt a BMW számára. Scott Redding a 2022-es Superbike-világbajnokság első dobogós helyezését szerezte meg az M1000RR-rel a Superpole futamon. Az egyik első gratuláló Dr. Markus Schramm volt.

Dr. Markus Schramm 2018 májusa óta a BMW Motorrad ügyvezető igazgatója. Egyik első döntése az volt, hogy a BMW visszatérjen a Superbike mezőnyébe.

A szenvedélyes motoros és maratonfutó időről időre a helyszínen követi a versenyhétvégéket. Ahelyett, hogy látogatásával nyomást gyakorolna, úgy tűnik, jelenléte inkább inspirálja a BMW csapatokat és a versenyzőket.

Schramm ott volt, amikor Tom Sykes az új M100RR-rel megszerezte az első dobogót Doningtonban 2021-ben, valamint Michael van der Mark első győzelménél a Superpole futamon Portimãoban 2021-ben. És amikor Scott Redding vasárnap a Superpole futam harmadik helyével megszerezte az idei szezon első dobogós helyezését, a menedzser is csatlakozott az ünnepléshez.

„Nagyon sikeres hétvége volt itt a Donington Parkban, és nagyon örülök Scottnak és az egész csapatnak a szezon első dobogós helyezéséért. Gratulálok ehhez a fontos eredményhez. Nagyszerű volt a helyszínen szemtanúja lenni ennek”mondta Schramm örömtől sugárzóan. „Ez a dobogó a jutalma annak a kemény és intenzív munkának, amit mindenki végez ebben a projektben. És ez azt mutatja, hogy lépésről lépésre haladnak a dolgok a csúcs felé. Ez csak azért lehetséges, mert mindenki, aki részt vesz ebben a küldetésben, nagy elkötelezettséggel dolgozik, és ezért szeretnék nagy köszönetet mondani.”

Schramm a BMW Csoporton belül biztosítja a Superbike-projekthez szükséges hátteret. 2021-ben érkezett az új, a Superbike-világbajnokságra optimalizált M1000RR. 2022-től két egyenrangú csapat van az SMR és a Bonovo személyében, és mind a négy versenyző a BMW-vel áll szerződésben. A Donington Parkban rendezett fordulón használták először a Kalex által kifejlesztett lengőkart.