2024. március 29. 13:31
KezdőlapSuperbikeA Rich Energy most épp a brit Superbike-ban csinál hülyét magából

A Rich Energy most épp a brit Superbike-ban csinál hülyét magából

Úgy kommunikálta le a Rich Energy a BSB-éllovassal kötött szponzori megállapodásának felmondását, hogy azt egyébként nem is közvetlenül ők kötötték az OMG Racinggel.

A Rich Energy azzal lett híres, vagy talán még inkább hírhedt a technikai sportok világában, ahogy (nem) szponzorálta a Haas Forma-1-es csapatát. Ennek hosszadalmas szócsata lett a vége a való életben és az online térben is. A közösségi média különböző felületein azután robbant a bomba, miután megítélésük szerint gyenge eredmények miatt felmondta megállapodását a Haasszal még a 2019-es Osztrák Nagydíj után.

A Rich Energy egyik aktuális szerepvállalása a brand logójával a brit Superbike listavezető istállójához, az OMG Racinghez kapcsolódik. Ami most a félreértést, vagy más értelmezés szerint a problémát okozza, hogy nem közvetlenül. Márpedig még július tizenhetediként felkerült a Rich Energy közösségimédia-felületeire egy közlemény, miszerint felmondja a megállapodást az OMG Racinggel. A csapatnak egyébként a Rich Energy névadó szponzora is volt.

A két fél között a megállapodás még 2020-ban született – nem sokkal az F1-es botrányok után. Akkor az OMG Racing csapatfőnöke, Alan Gardner így fogalmazott: „Tisztában voltunk vele, milyen hírek keringenek a Rich Energy kapcsán. William Storey és a Rich Energy viszont nagyon egyenes és nyílt volt a tárgyalások során. Így maximális bizalommal vágunk bele ebbe a partneri munkába.

Nem úgy van az!

A szponzori megállapodás állítólagos felmondása után William Storey úgy fogalmazott, hogy több aggasztó tényt is felfedeztek az OMG Racing kapcsán a vizsgálódás közepette. Novemberben történt egy állítólagos szerződés-újratárgyalás is. Ennek során a cég elképzelése az volt, hogy 2022-nek az OMG már nélkülük vág neki. Igen ám, csak az istálló állítja, hogy szó nincs a megállapodás befejezéséről. Ezzel kapcsolatban egy közleményt is kiadtak.

Az elmúlt napok során a közösségi médiában keringő, a szponzorációnkat firtató bejegyzések, illetve cikkek kapcsán szeretnénk megszólalni” – szól a közlemény eleje. „A Rich Energy OMG Racing soha nem állt közvetlen szponzoráció alatt a brand tulajdonosai által. A Rich Energy OMG Racinget soha nem szponzorálta William Storey. Az istállót kizárólag a RichOMG Limited szponzorálta. Ez a cég a márka értékesítési jogainak nemzetközi birtokosa. Ez a megállapodás még 2020 elején, az akkori szezon előtt köttetett, és továbbra is érvényben van. Ezt egyébként a 2022-es North West 200-ra és az Isle of Man TT-re még ki is bővítettük. A RichOMG Limiteddel folytatott tárgyalásaink során biztosítottak minket, hogy ez a szerződés továbbra is áll, és minden egyes kifizetés meg fog történni. Ebbe pedig beletartozik a British Mini Bikes (BMB) Championship, a True Heroes Racing, Tim Reeves, Billy McConnell, Dom Herbertson, valamint a Chasin’ the Racin’ és az Off Track-podcastek.

A híres-hírhedt logó a brit Superbike mellett megjelenik a brit túraautó-bajnokságban, a BTCC-ben is. Ott a megállapodás közvetlenül a BTC Racing és William Storey között köttetett. A brit Superbike-ban a csapat versenyzői közül Bradley Ray a bajnoki éllovas, de Kyle Ryde is nyert már futamot és negyedik összetettben.