2024. április 20. 00:33
KezdőlapSuperbikeWSBK-visszatérésen dolgozik Sylvain Guintoli

WSBK-visszatérésen dolgozik Sylvain Guintoli

Sylvain Guintoli jelenleg a Suzuki tesztpilótájaként tevékenykedik. Az a munka év végén megszűnik, így az endurance mellé a WSBK-t csapná hozzá.

Sylvain Guintoli egy ideje a Suzuki tesztpilótájaként tevékenykedik, 2017 óta szerepelt néhány futamon is szabadkártyásként. Még első suzukis évével párhuzamosan, 2017-ben beugróként, a Puccetti Kawasaki nyergében szintén szerepelt a Superbike-vb-n is. A francia a szezon utolsó két hétvégéjén, Spanyolországban és Katarban szerepelt. Annak idején, 2014-ben még világbajnoki címet is ünnepelhetett.

Jelenleg a MotoGP-tesztpilótaság mellett Guintoli az endurance-vb-n is szerepelt. Miután a suzukis munka a gyártó kivonulásával megszűnik, ez utóbbi mellé tenné oda a WSBK-szereplést. Guintolinak egyébként az endurance-vb-n kifejezetten jól megy, ugyanis Gregg Black és Xavier Siméon csapattársaként az éllovas istálló, a Yoshimura tagja.

Ez viszont nem elég a 40 éves motorosnak.

Nem tudom, jövőre milyen irányba indulok el” – fogalmazott sejtelmesen Guintoli. „Én is a piacon vagyok jelenleg. Tárgyalok is több csapattal és gyártóval. Meg kell nézni, milyen lehetőségeim vannak. Van néhány izgalmas tesztpilótai státusz, de úgy érzem, az endurance mellett versenyképes tudnék lenni a WSBK-ban is. Ezen dolgozom jelenleg.

Guintoli azt is készségesen elmondja, miért ő lenne a megfelelő választás X, Y vagy Z csapat számára.

Én lennék a rajtrács legtapasztaltabb versenyzője, és még a kellő sebességem is megvan mindehhez. 2017-ben is nagyon pozitívan alakult a beugrásom a Puccettinél. Doningtonban beszéltem megint velük, de másokkal is a rajtrácsról. Meglátjuk, mi sül ki ebből.

ForrásCrash.net